Korzeniowa zapiekanka warzywna może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.63 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 277 kalorii. Mieszanka dyni, ziemniaki, mielona gałka muszkatołowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Tarka Z Warzyw Korzeniowych, Tarka Z Warzyw Korzeniowych, oraz Tarka Z Warzyw Korzeniowych.
Instrukcje
1
Piekarnik rozgrzać do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
2
Masło rozprowadzić w naczyniu do pieczenia o wymiarach 13 x 9 x 2 cale.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanej Cebuli
Pieprz Arbolowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
3
Do przygotowanego naczynia dodać Kabaczek, ziemniaki, korzeń selera i pory.
Składniki, których będziesz potrzebować
Seler
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Nóż Do Obierania
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
4
Podgrzać bulion, śmietanę, tymianek i gałkę muszkatołową w 2-ćwiartkowym rondlu na średnim ogniu do wrzenia. Doprawić do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
5
Wlać mieszaninę bulionu na warzywa i wrzucić do herbu.
Piec przez 25 minut. Zmniejszyć temperaturę do 177° i piec przez 40 minut więcej, lub aż złoty kolor i warzywa są miękkie. (Jeśli warzywa zbyt szybko się brązowią w ciągu pierwszych 25 minut, naczynie luźno przykryj folią.)