Zapiekanka z warzyw korzeniowych to bezglutenowe przepis z 6 porcjami. Na 1,45 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 286 kalorii, 6G białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Mieszanka ziemniaków, parmezanu, liści tymianku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 16 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 40 minut. Z łyżeczką wynik 66%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Tarka Z Warzyw Korzeniowych, Tarka Z Warzyw Korzeniowych, oraz Tarka Z Warzyw Korzeniowych.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
2
Masło rozprowadzić w naczyniu do pieczenia o wymiarach 13x9x2 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Truskawki Na Stopę
9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
3
Do przygotowanego naczynia dodać Kabaczek, ziemniaki, korzeń selera i pory.
Składniki, których będziesz potrzebować
Seler
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Nóż Do Obierania
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
4
Podgrzać bulion, śmietanę, tymianek i gałkę muszkatołową w 2-ćwiartkowym rondlu na średnim ogniu do wrzenia. Doprawić do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
1 Sztuka (10 Do 12 Cali) Truskawki Owoce Na Stopę
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
5
Wlać mieszaninę bulionu na warzywa i wrzucić do herbu.
Piec przez 25 minut. Zmniejsz temperaturę do 350 stopni F i piec przez 40 minut więcej, lub aż złoty kolor i warzywa będą miękkie. (Jeśli warzywa zbyt szybko się brązowią w ciągu pierwszych 25 minut, naczynie luźno przykryj folią.)