Tapenade
Tapenada może być tylko przyprawą, której szukasz. Ten przepis służy 4. Na 80 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 157 kalorii. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Jeśli masz kapary, oliwki kalamatan, ząbek czosnku, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką ocena 15%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Tapenade, Wee Tapenade, oraz Tapenada Figowa.
Instrukcje
Pulse pierwsze 6 składników i, w razie potrzeby, rum w blenderze lub robocie kuchennym 3 lub 4 razy. Stopniowo dodawaj oliwę z oliwek i pulsuj 3 lub 4 razy lub aż mieszanina utworzy grubą pastę, zatrzymując się, aby zeskrobać boki.
Podawać ze świeżymi surowymi warzywami i prażonymi francuskimi plastrami bagietki.
* Ocet winny biały może być zastąpiony octem po sherry.