Tapenada Figowo-Oliwkowa
Tapenada Figowo-oliwkowa może być tylko przyprawą, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 108 kalorii, 1G białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 50 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka soku z cytryny, rozmaryn, kapary i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Z łyżeczką wynik 13%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Easy Black Olive Tapenade (również w wersji z zieloną oliwką!), Tapenada Figowo-Oliwkowa, oraz Tapenada figowo-oliwkowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondlu fig dusić w wodzie z pokrywką przez 10 do 20 minut, aż będą bardzo miękkie.
W przypadku użycia moździerza i tłuczku oliwki rozgnieść czosnkiem, kaparami, anchois, musztardą i rozmarynem. (Czasami najpierw siekam oliwki, co oznacza mniej walenia później.) Funt w figach. Po ich rozbiciu wymieszaj sok z cytryny i oliwę z oliwek. Doprawić solą i pieprzem.
Jeśli używasz robota kuchennego, pulsuj oliwki, figi, czosnek, kapary, anchois, musztardę, rozmaryn i sok z cytryny, aby stworzyć gęstą pastę. Pulse w oliwie z oliwek, aż osiągniesz masywną gładką pastę. Nie przesadzaj, dobra tapenada powinna być lekko szorstka. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.
Tapenadę Figowo-oliwkową można przygotować z dwutygodniowym wyprzedzeniem i przechowywać w lodówce. Jest lepiej serwowane przynajmniej dzień po zrobieniu.
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
Ze słodkiego życia w Paryżu Davida Lebovitza. Copyright (c) 2009 by David Lebovitz. Wydane przez Broadway Books.David Lebovitz mieszkał w San Francisco przez dwadzieścia lat, zanim przeniósł się do Paryża. Pieczył w kilku znanych restauracjach, zanim rozpoczął karierę jako autor książek kucharskich i pisarz kulinarny. Jest autorem czterech cenionych książek na temat deserów i pisał dla wielu dużych magazynów spożywczych, dzieląc się sprawdzonymi przepisami pisanymi z zupą humoru. Jego popularny, wielokrotnie nagradzany blog, www.davidlebovitz.com, bawi czytelników z całego świata słodkimi i pikantnymi przepisami, próbując rozwikłać zawiłości życia w Paryżu.