Tapenada figowo-oliwkowa
Tapenada figowa i oliwkowa może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisami na przyprawy. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 283 kalorie. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.22 za porcję. Mieszanka octu balsamicznego, tymianku, soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 25 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 24%, co nie jest tak spektakularne. Spróbuj Easy Black Olive Tapenade (również w wersji z zieloną oliwką!), Tapenada figowo-oliwkowa, oraz Tapenada Oliwkowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz figi i wodę w rondlu na średnim ogniu. Doprowadzić do wrzenia, i gotować do miękkości, i ciecz zmniejszyła.
Zdjąć z ognia i wymieszać z oliwą z oliwek, octem balsamicznym, rozmarynem, tymiankiem i cayenne.
Dodać oliwki i czosnek, i dobrze wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 4 godziny lub na noc, aby umożliwić smaki do mieszania.
Rozpakuj blok z twarogiem i połóż na półmisku. Łyżka tapenade nad serem, i posypać orzechami włoskimi.
Podawać z kromkami francuskiego chleba lub krakersami.