Tania Pizza wegetariańska
Przepis Cheap-as-chips veggie pizza może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 40 minut. Ten przepis służy 5. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 136 kalorii. Na 85 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz karton passata, gałkę muszkatołową, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 165 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 52%. Podobne przepisy to Chipsy Wegetariańskie, Pieczone Chipsy Wegetariańskie, oraz Pieczone chipsy Wegetariańskie z curry jogurt Dip.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do tak wysokiej, jak będzie.
Rozłóż 1-2 łyżki passaty na każdym płaskim chlebie. Wyciśnij ze szpinaku jak najwięcej wody (zapobiegnie to rozmoknięciu pizzy), a następnie rozlej na wierzchu, pozostawiając szczelinę w środku. Czosnek i mozzarellę podzielić między pizze, przyprawy obficie jak iść.
Prawdopodobnie będziesz mógł upiec tylko 2 pizze na raz. Więc umieścić 2 na blasze do pieczenia, ostrożnie rozbić jajko w środku każdego, i doprawić gałką muszkatołową i trochę bazylii.
Piec przez 7 minut, aż ser się stopi i jajko jest gotowane według własnych upodobań.
Powtórz z pozostałymi pizzami i składnikami.
Podawać, przyozdobione odrobiną bazylii i parmezanem.
Pokroić w plasterki i podzielić między wszystkich.
Polecane wino: Sangiovese, Wino Barbera, Shiraz
Pizzan w menu? Spróbuj sparować z Sangiovese, Barbera Wine i Shiraz. Najlepsze wino do pizzy zależy od dodatków! Pizza z czerwonym sosem będzie wymagała czerwonego wina z pewną kwasowością, taką jak barberan lub sangiovese. Dodaj pepperoni lub kiełbasę i możesz iść odważniej z syrah. Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
![Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva]()
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Urodził się w winnicy "Il Poggio" (5,5 Ha, 310 m n. p. m.), od której w 1962 roku wziął swoją nazwę: Jest to pierwszy Chianti Classico Cru. Wykonany z 90% Sangiovese i 7% Canaiolo i 3% Colorino, starzeje się przez 20 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Dziś stanowi najbardziej prestiżowy produkt firmy, doceniany na całym świecie. Produkowany jest tylko w najlepszych rocznikach. Firma zdecydowała się przechowywać znaczną ilość butelek tego wina w piwnicy będącej stałym archiwum, mogącym opowiedzieć historię Castello di Monsanto