Tania i łatwa Sałatka z soczewicy
Tanie i łatwe Sałatka z soczewicy wymaga około 1 godzina i 30 minut od początku do końca. Ten przepis służy 8. Na 57 centów za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 337 kalorii, 13g białka, oraz 16G tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Niewiele osób lubi tę przystawkę. Udaj się do sklepu i odbierz fasolę, kukurydzę, zieloną soczewicę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Cheap & Easy Tossed Green Salad, Zdrowy, łatwy i tani Ramen dla jednego, oraz Tanie I Łatwe Powolne Kuchenka Bulion Warzywny.
Instrukcje
Połącz soczewicę i wodę w rondlu; doprowadzić do wrzenia. Gotować soczewicę w wrzeniu do miękkości, o 20 protokół; odcedzić.
W misce wymieszać fasolę, kukurydzę i pietruszkę, dodać soczewicę i delikatnie wymieszać.
W osobnej misce wymieszać oliwę z oliwek, balsamiczny winegret, cukier, sól i czarny pieprz; skropić mieszanką soczewicy i delikatnie wymieszać.
Przykryć miskę folią; przechowywać w lodówce, aż soczewica całkowicie schłodzone, około 1 godziny.