Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe, bezmleczne i pescatarian przepisy do twojej kolekcji, Tangy Shrimp Kabobs może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Jedna porcja tego dania zawiera około 27g białka, 5G tłuszczu i w sumie 360 kalorii. Ten przepis służy 6. Za $3.79 za porcję, ten przepis okładki 18% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 544 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Ten przepis z Taste of Home wymaga kawałków ananasa, cebuli perłowej, ryżu i papryki. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 40 minut. Działa dobrze jako dość drogie danie główne. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia dobry wynik spoonacular 74%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Tangy Turkey Kabobs, Tangy Grillowany Kurczak Kabobs, oraz Słodkie i pikantne Kaboby wieprzowe.
Instrukcje
1
Odcedź ananasa, rezerwując 1/4 szklanki soku; odstawić. W małej misce połącz sos pomidorowy, włoski dressing, brązowy cukier, musztardę i zarezerwowany sok ananasowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Włoski Dressing
Sok Ananasowy
Sos Pomidorowy
Brązowy Cukier
Ananas
Musztarda
Sok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Wlej 3/4 szklanki marynaty do dużej zamykanej plastikowej torby; dodaj krewetki. Uszczelnij worek i obróć, aby pokryć; wstaw do lodówki na 3 godziny, od czasu do czasu obracając. Przykryj i wstaw do lodówki pozostałą mieszankę na sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynata
Krewetki
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby Ziploc
3
W holenderskim piekarniku zagotuj 6 szklanek wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
4
Dodaj cebulę; gotować przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
5
Dodaj paprykę i gotuj 2 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka
6
Odcedź i spłucz w zimnej wodzie; obierz cebulę. Warzywa w lodówce, aż będą gotowe do grillowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Cebula
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki Warzywne
7
W małym rondelku zagotuj 3/4 szklanki zarezerwowanej mieszanki sosu pomidorowego. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 5 minut lub do lekkiego zgęstnienia. Trzymaj się ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
8
Odcedź i wyrzuć marynatę. Na 12 metalowych lub namoczonych drewnianych szpikulcach naprzemiennie nawlekaj krewetki i warzywa. Za pomocą szczypiec z długą rączką zwilż ręcznik papierowy olejem spożywczym i lekko posmaruj ruszt grillowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Warzywa
Marynata
Krewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki Drewniane
Ręczniki Papierowe
Płatki Warzywne
Szczypce
9
Grilluj kaboby pod przykryciem, na średnim ogniu lub piecz 4 cale. od ognia przez 3-5 minut z każdej strony lub do momentu, gdy krewetki zmienią kolor na Różowy, od czasu do czasu polewając pozostałą mieszanką sosu pomidorowego.
Sauvignon Blanc, Riesling i Pinot Grigio to świetny wybór dla krewetek. Te chrupiące białe wina dobrze komponują się z krewetkami przygotowanymi na różne sposoby, grillowanymi, smażonymi lub w sosie czosnkowym. Jednym z win, które można spróbować, jest Lomond Cape Agulhas Sauvignon Blanc. Ma 5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
Lomond Cape Agulhas Sauvignon Blanc
Odważny, ale elegancki, ten chłodny klimat Sauvignon Blanc jest prawdziwą reprezentacją różnorodnego terroir najbardziej wysuniętego na południe krańca Afryki. Unikalne smaki białych owoców pestkowych i piękna mineralność to klasyczny produkt chłodnej morskiej bryzy.