Tangy Shrimp Kabobs
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe, bezmleczne i pescatarian przepisy do twojej kolekcji, Tangy Shrimp Kabobs może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Jedna porcja tego dania zawiera około 27g białka, 5G tłuszczu i w sumie 360 kalorii. Ten przepis służy 6. Za $3.79 za porcję, ten przepis okładki 18% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 544 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Ten przepis z Taste of Home wymaga kawałków ananasa, cebuli perłowej, ryżu i papryki. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 40 minut. Działa dobrze jako dość drogie danie główne. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia dobry wynik spoonacular 74%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Tangy Turkey Kabobs, Tangy Grillowany Kurczak Kabobs, oraz Słodkie i pikantne Kaboby wieprzowe.
Instrukcje
Odcedź ananasa, rezerwując 1/4 szklanki soku; odstawić. W małej misce połącz sos pomidorowy, włoski dressing, brązowy cukier, musztardę i zarezerwowany sok ananasowy.
Wlej 3/4 szklanki marynaty do dużej zamykanej plastikowej torby; dodaj krewetki. Uszczelnij worek i obróć, aby pokryć; wstaw do lodówki na 3 godziny, od czasu do czasu obracając. Przykryj i wstaw do lodówki pozostałą mieszankę na sos.
W holenderskim piekarniku zagotuj 6 szklanek wody.
Dodaj cebulę; gotować przez 2 minuty.
Dodaj paprykę i gotuj 2 minuty dłużej.
Odcedź i spłucz w zimnej wodzie; obierz cebulę. Warzywa w lodówce, aż będą gotowe do grillowania.
W małym rondelku zagotuj 3/4 szklanki zarezerwowanej mieszanki sosu pomidorowego. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 5 minut lub do lekkiego zgęstnienia. Trzymaj się ciepło.
Odcedź i wyrzuć marynatę. Na 12 metalowych lub namoczonych drewnianych szpikulcach naprzemiennie nawlekaj krewetki i warzywa. Za pomocą szczypiec z długą rączką zwilż ręcznik papierowy olejem spożywczym i lekko posmaruj ruszt grillowy.
Grilluj kaboby pod przykryciem, na średnim ogniu lub piecz 4 cale. od ognia przez 3-5 minut z każdej strony lub do momentu, gdy krewetki zmienią kolor na Różowy, od czasu do czasu polewając pozostałą mieszanką sosu pomidorowego.
Skrop kaboby ciepłym sosem.
W razie potrzeby podawaj z ryżem.
Polecane wino: Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Grigio
Sauvignon Blanc, Riesling i Pinot Grigio to świetny wybór dla krewetek. Te chrupiące białe wina dobrze komponują się z krewetkami przygotowanymi na różne sposoby, grillowanymi, smażonymi lub w sosie czosnkowym. Jednym z win, które można spróbować, jest Lomond Cape Agulhas Sauvignon Blanc. Ma 5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![Lomond Cape Agulhas Sauvignon Blanc]()
Lomond Cape Agulhas Sauvignon Blanc
Odważny, ale elegancki, ten chłodny klimat Sauvignon Blanc jest prawdziwą reprezentacją różnorodnego terroir najbardziej wysuniętego na południe krańca Afryki. Unikalne smaki białych owoców pestkowych i piękna mineralność to klasyczny produkt chłodnej morskiej bryzy.