Tango Łososiowe
Łososiowe Tango wymaga ok. 1 godzina i 23 minuty od początku do końca. Na $2.8 za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 5. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 23G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 293 kalorie. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. Jeśli masz brązowy cukier, sos sojowy, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 48%. Podobne przepisy to Pomidory Tango, Mango Tango, oraz Tango Joes.
Instrukcje
W średniej szklanej misce wymieszać roztopione masło, brązowy cukier, sos sojowy, sok z cytryny i białe wino. Mieszać do rozpuszczenia brązowego cukru. Zastrzegamy niewielką ilość do wykorzystania jako sos do fastrygowania; pozostała część jest używana jako marynata.
Umieścić filety z łososia w dużej plastikowej torebce.
Zalać marynatą, zapiekać i obrócić na łososia. Przechowywać w lodówce co najmniej 1 godzinę, obracając raz.
Rozgrzej grill na średnim i wysokim ogniu.
Lekko olejowy ruszt grillowy.
Łososia umieścić na grillu i wyrzucić marynatę. Gotować łososia przez 3 do 4 minut z każdej strony, lub aż łatwo płatki widelcem. Podlewać sosem reserved podczas grillowania.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to Lapis Luna Chardonnay. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.