Tango Łososiowe

Tango Łososiowe
Łososiowe Tango wymaga ok. 1 godzina i 23 minuty od początku do końca. Na $2.8 za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 5. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 23G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 293 kalorie. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. Jeśli masz brązowy cukier, sos sojowy, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 48%. Podobne przepisy to Pomidory Tango, Mango Tango, oraz Tango Joes.

Instrukcje

1
W średniej szklanej misce wymieszać roztopione masło, brązowy cukier, sos sojowy, sok z cytryny i białe wino. Mieszać do rozpuszczenia brązowego cukru. Zastrzegamy niewielką ilość do wykorzystania jako sos do fastrygowania; pozostała część jest używana jako marynata.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Wino BiałeWino Białe
Sos SojowySos Sojowy
MarynataMarynata
MasłoMasło
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Umieścić filety z łososia w dużej plastikowej torebce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
3
Zalać marynatą, zapiekać i obrócić na łososia. Przechowywać w lodówce co najmniej 1 godzinę, obracając raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
łosośłosoś
4
Rozgrzej grill na średnim i wysokim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Lekko olejowy ruszt grillowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Łososia umieścić na grillu i wyrzucić marynatę. Gotować łososia przez 3 do 4 minut z każdej strony, lub aż łatwo płatki widelcem. Podlewać sosem reserved podczas grillowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
łosośłosoś
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to Lapis Luna Chardonnay. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
Lapis Luna Chardonnay
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 23 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia11
Magazyn