Tandoori Tofu i kebaby warzywne
Tandoori Tofu i kebaby warzywne to bezglutenowe i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 502 kalorie, 33g białka, oraz 5G tłuszczu. Na 2,32 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Sprawdza się jako danie główne. Mieszanka soli, mielonej kolendry, oleju canolan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Tandoori Kebabs, Kebaby Z Kurczaka Tandoori, oraz Kebaby Z Kurczaka Tandoori.
Instrukcje
Ułóż Tofu w jednej warstwie na wyłożonej folią blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania.
Piec w 375 przez 25 minut lub aż tofu uwalnia 3 lub więcej łyżek płynu.
W dużej misce połącz pokrojoną cebulę i kolejne 8 składników (przez czosnek).
Dodaj tofu, grzyby, i kliny cebuli; wrzucić delikatnie do herbu.
Odstawić w temperaturze pokojowej 30 minut.
Podczas gdy tofu i warzywa marynować, przygotować ryż. W średnim rondlu zagotować wodę; wymieszać z ryżem. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 15 minut lub aż ciecz zostanie wchłonięta. Wymieszać rodzynki i 1/4 łyżeczki soli.
Odstawić 5 minut; puch widelcem.
Wyjąć tofu i warzywa z miski; wyrzucić marynatę. Wątek kostki tofu, grzyby, i cebula kliny naprzemiennie na 8 (6-calowy) szaszłyki. Lekko posmarować kebaby sprayem do gotowania; posypać pozostałą 3/4 łyżeczki soli.
Umieść kebaby na stojaku do grillowania pokrytym sprayem do gotowania; grilluj 4 minuty z każdej strony lub do lekko zarumienionego.