Tandoori Grillowany kurczak z miętą Raita
Przepis Tandoori Grillowany kurczak z miętą Raita może zaspokoić indyjskie pragnienie w około 9 godzin i 50 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 55g białka, 49g tłuszczu, oraz w sumie 699 kalorii. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 1,87 zł za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 37 smakoszy i kucharzy. Sprawdza się jako danie główne. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz ćwiartki z udami z kurczaka, chili w proszku, paprykę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć grecki jogurt można śledzić to danie główne z Greckie Ciastka Jogurtowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tandoori Udka Z Kurczaka Z Raitą, Kurczak Tandoori Z Ogórkiem Raita, oraz Kurczak Tandoori z Raitą pomidorowo-ogórkową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować marynatę, połączyć pierwsze 10 składników w blenderze; proces do gładkiej.
Wlać do dużej plastikowej torby na zamek błyskawiczny.
Dodać kurczaka; obrócić do płaszcza. Marynować kurczaka w lodówce przez co najmniej 4 godziny lub przez noc.
Aby przygotować raita, połączyć 3/4 szklanki jogurtu i pozostałe składniki z wyjątkiem gotowania sprayu w małej misce; przykryć i przechowywać w lodówce.
Wyjmij kurczaka z lodówki i odstaw w temperaturze pokojowej na 45 minut.
Przygotować grill do pośredniego grillowania. Jeśli używasz grilla gazowego, podgrzej jedną stronę do średniej wysokości i pozostaw jedną stronę bez ciepła. Jeśli używasz grilla węglowego, ułóż gorące węgle po obu stronach rusztu węglowego, pozostawiając pustą przestrzeń pośrodku.
Kurczaka wyjąć z marynaty, a pozostałą marynatę wyrzucić.
Umieść kurczaka na nieogrzanej części stojaka grillowego pokrytej sprayem do gotowania. Zamknij pokrywę i grilluj przez 90 minut lub aż termometr włożony do mięsistej części uda zarejestruje 165, obracając kurczaka co 20 minut.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Azjatyckie można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Raats Original Chenin Blanc z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
![Raats Original Chenin Blanc]()
Raats Original Chenin Blanc
Original Chenin jest wytwarzany bez użycia dębu, aby zachować "oryginalny", żywy charakter owocu fesh. Jest pełen soczystych smaków ananasa, golden delicious jabłek i cytrusów, z nutami imbiru, wiciokrzewu i kwiatu pomarańczy oraz pięknej mineralności. Ta jasna, smaczna oferta od mistrza Chenin Bruwer Raats rywalizuje z najlepszą Doliną Loary Chenin."Naprawdę czyste wykończenie, z białymi brzoskwiniami, wiciokrzewem i nutami mineralnymi, które prowadzą przez długie, dobrze zdefiniowane wykończenie. Jest tu też wielka chrupiąca kwasowość."Wine Spectator89 punktów