Tandetne enchilady wieprzowe
Cheesy Pork Enchiladas wymaga około 2 godzin i 40 minut od początku do końca. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 668 kalorii , 51 g białka i 32 g tłuszczu każda. Za 2,85 USD za porcję ten przepis pokrywa 36% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis polubiło 42 smakoszy i kucharzy. Ten przepis z Foodnetwork wymaga śmietanki, tyłka wieprzowego, tortilli z mąki i kolendry. To niedrogi przepis dla fanów kuchni meksykańskiej. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał wynik 83% , co jest wynikiem znakomitym. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Serowe zielone chilijskie enchilada wieprzowe , serowe enchiladas i serowe enchiladas .
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Wymieszaj chili w proszku, sól, oregano i pieprz w małej misce.
Posyp pokrojone w kostkę kawałki wieprzowiny mieszanką przypraw i włóż do dużego holenderskiego piekarnika.
Dodaj 1 szklankę salsy verde, bulion z kurczaka, czosnek i cebulę. Mieszamy drewnianą łyżką.
Postaw garnek na dużym ogniu i doprowadź mieszaninę do wrzenia.
Przenieś do piekarnika i gotuj pod przykryciem, aż wieprzowina będzie miękka i łatwo się rozdrobni, około 1 godziny 45 minut. Po zakończeniu rozdrobnij wieprzowinę w holenderskim piekarniku za pomocą szczypiec lub 2 widelców.
Włącz piekarnik do 350 stopni F.
Połącz pozostałe 2 szklanki salsy verde i kwaśnej śmietany w szerokiej, średniej misce.
Rozłóż około 1/2 szklanki mieszanki na dnie dużego prostokątnego naczynia żaroodpornego.
Zawiń tortille w wilgotny ręcznik papierowy i włóż do mikrofalówki na 40 sekund.
Połóż ciepłe tortille na desce do krojenia. Zanurzaj w mieszance kwaśnej śmietany i salsy, równomiernie napełnij rozdrobnioną wieprzowiną i posyp serem.
Zwiń enchiladę i ułóż łączeniem do dołu w naczyniu do pieczenia.
Na wierzch wylewamy pozostały sos i posypujemy resztą sera.
Udekoruj gałązkami kolendry, jeśli używasz.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie bardzo dobrze komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling Rosé. Do dań meksykańskich dobrze pasują kwaśne wina białe, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości tanin, takie jak pinot noir. Musujące róże to także bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Marcassin Marcassin Vineyard Pinot Noir. Oceniającym podoba się, z oceną 4,9 na 5 gwiazdek i ceną około 315 dolarów za butelkę.
![Winnica Marcassin Marcassin Pinot Noir]()
Winnica Marcassin Marcassin Pinot Noir