Tandetna Polenta

Tandetna Polenta
Need a gluten free side dish? Serowa Polenta może być świetnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 335 kalorii, 11g białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Na 70 centów za porcję, ten przepis okładki 11% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, mleko, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. 13 osób próbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 22 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 40%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy obejmują Tandetna Polenta, Kremowa Serowa Polenta, oraz Tandetna Miękka Polenta.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Doprowadzić wodę do wrzenia w dużym, ciężkim garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Dodaj sól. Stopniowo ubijamy mąkę kukurydzianą. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować, mieszając często, aż mieszanina zgęstnieje i mąka kukurydziana jest miękka, 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Wyjmij garnek z ognia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Dodać ser, mleko, masło i pietruszkę. Mieszać, aż masło i ser się stopią. Doprawić solą i pieprzem, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Pietruszka-naćPietruszka-nać
MasłoMasło
SerSer
MlekoMleko
6
Przełóż polentę do miski i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
PolentaPolenta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
TrudnośćNormalny
Gotowe W22 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia12
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn