Tamaryndowe glazurowane Tacos z kaczką z grillowanym ananasem i marynowaną cebulą
Przepis tamaryndowca glazurowane Tacos z kaczką z grillowanym ananasem i marynowaną cebulą jest gotowy w około 6 godzin i 5 minut i zdecydowanie jest wybitnym bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Na $9.5 za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 936 kalorii, 51g białka, oraz 33g tłuszczu. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz połówki piersi z kaczki magret, sól koszerną, tortille kukurydziane i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać ananasa, możesz podążać za tym daniem głównym z Babeczki Ananasowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Grillowane Tacos rybne z pikantną marynowaną cebulą, Grillowane Tacos rybne z pikantną marynowaną cebulą, oraz Grillowane Tacos rybne z marynowaną cebulą i salsą Roja dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Połączyć miód, koncentrat tamaryndowca, sok z limonki, czosnek i chiles w rondlu, doprowadzić do duszenia i gotować przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Tamaryndowa
Sok Z Limonki
Papryka Chili
Czosnek
Miód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
3
Wyjąć z ognia i ostudzić przez 10 minut.
4
Przełożyć do robota kuchennego, doprawić solą i pieprzem i przetworzyć do uzyskania gładkiej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
5
Wlać do miski i ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
6
Rozgrzej grill węglowy do średnio-niskiego i średniego bezpośredniego ogrzewania oraz grillowania pośredniego. Przygotuj butelkę do wyciskania wypełnioną wodą, aby poradzić sobie z flarami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
7
Piersi z kaczki należy przebić ostrym nożem, aby uzyskać ukośny wzór i posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Pierś Z Kaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż
8
Kaczkę kładziemy na grillu, od strony skórki do dołu i gotujemy, odsłaniając, aż skóra będzie ładnie zarumieniona, około 15 minut. Jeśli rozbłyski są zbyt duże lub kaczka brązowieje zbyt szybko, przesuń kaczkę od czasu do czasu nad pośrednim ciepłem, a następnie z powrotem do bezpośredniego ciepła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
9
Gdy prawie cały tłuszcz wytworzy się, a skóra jest głęboko złotobrązowa, Odwróć kaczkę, przesuń na średnim ogniu, szczotkuj obficie szkliwem tamaryndowca i kontynuuj grillowanie, aż termometr natychmiastowego odczytu osiągnie 140 stopni F dla średnio rzadkich, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tamarynd
Glazura
Cała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
10
Wyjmij kaczkę na deskę do krojenia, pędzel z większą ilością glazury i pozostaw na 5 minut przed krojeniem po przekątnej w plastry o grubości 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Glazura
Cała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
11
Rozłóż trochę glazury na tortille kukurydziane. Na wierzchu kacze plastry, ananasowy smak, marynowana cebula i liście kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendra
Tortilla Kukurydziana
Marynowana Cebula
Ananas
Glazura
Cała Kaczka
12
Rozgrzej grill węglowy do bezpośredniego średniego i wysokiego ciepła.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
13
Plastry ananasa posmarować olejem i posypać solą i pieprzem. Grilluj ananasa, aż zwęglone z obu stron i po prostu gotowane przez, O 2 protokół na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierścienie Ananasowe
Sól I Pieprz
Ananas
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
14
Zdjąć ananasa, pokroić w kostkę i umieścić w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ananas
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
15
Dodać zieloną cebulę, Serrano chiles, sok z limonki i 2 łyżki oleju rzepakowego i wrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Serrano Pepper
Zielona Cebula
Olej Rzepakowy
Sok Z Limonki
16
Dodać kolendrę i wrzucić ponownie. Smak, doprawić solą i pieprzem, w razie potrzeby dodać więcej oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Kolendra
Olej Do Smażenia
17
Odstawić w temperaturze pokojowej na 30 minut przed podaniem.
18
Sok z limonki, ocet, cukier i sól połączyć w małym rondlu, doprowadzić do wrzenia i gotować, aż cukier i sól rozpuszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Limonki
Ocet
Cukier
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
19
Wyjąć z ognia i ostudzić przez 5 minut.
20
Wlać płynną mieszaninę na cebulę i wymieszać do połączenia. Wierzch cebuli z małym talerzem, aby lekko obciążyć, przykryć folią lub folią i przechowywać w lodówce przez co najmniej 4 godziny i do 24 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
Folia Aluminiowa
21
Połącz cebulę i oregano w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Francis Ford Coppolan Oregon Pinot Noir z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.