Tamaryndowca-duszone żeberka z przecierem truflowym, przecierem Rukolowym i Polewanymi grzybami Kurkowymi

Tamaryndowca-duszone żeberka z przecierem truflowym, przecierem Rukolowym i Polewanymi grzybami Kurkowymi
Tamaryndowca-duszone żeberka z truflowym przecierem słonecznym, przecierem z rukoli i glazurowanymi grzybami Kurkowymi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 3046 kalorii, 81g białka, oraz 251 g tłuszczu każdy. Na 21,23 zł / porcja, ten przepis okładki 55% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i podnieś bulion wołowy, cebulę, marchew i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Duszone Żeberka Wołowe Z Purée Ziemniaczanym, Duszone żeberka hoisin Beer z rozmarynem Purée z białej fasoli, oraz Duszone żeberka wołowe z puree ziemniaczanym, Chardą Szwajcarską i śmietaną chrzanową dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Żeberka obficie przyprawiamy ze wszystkich stron solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała CzęśćPor, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
2
Na dużej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, rozgrzać 2 łyżki oleju, aż gorące, ale nie palenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Dodać krótkie żeberka i zapiekać, aż zbrązowieje ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała CzęśćPor, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
4
Krótkie żeberka przełożyć na talerz i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała CzęśćPor, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
5
W dużym rondlu na umiarkowanym ogniu, ogrzać pozostałe 2 łyżki oleju, aż gorące, ale nie palenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
6
Dodaj marchew, seler, cebula, czosnek, imbir, jalapeo, liście laurowe, ziarna pieprzu, i goździki i smażyć, mieszając od czasu do czasu, aż karmelizowane, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
7
Dodaj ocet, pastę tamaryndowca, melasę i anchois i gotuj na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmniejszy się o około 1/
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta TamaryndowaPasta Tamaryndowa
Starty Parmezan, Do PodaniaStarty Parmezan, Do Podania
4 Szklanki Mąki Pszennej4 Szklanki Mąki Pszennej
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
8
Dodać bulion wołowy i demi-glace.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ostra Papryka, Jeśli To Możliwe WędzonaOstra Papryka, Jeśli To Możliwe Wędzona
9
Dodać podsmażone żeberka i doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ogień na wolnym ogniu, przykryć garnek, i gotować na wolnym ogniu, aż mięso będzie przetargu widłowego, o 3 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała CzęśćPor, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
10
Przełożyć krótkie żebra na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała CzęśćPor, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
11
Wlać płyn do duszenia przez sito o drobnych oczkach do dużej miski i wyrzucić ciała stałe. Powrót napięte duszenia cieczy i żeberka krótkie do dużego rondla, przykryć i ogrzać, aż będzie gotowy do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała CzęśćPor, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
W średnim rondlu na umiarkowanym ogniu, połączyć solniczki, śmietanę i masło i doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ciepło na wolnym ogniu i kontynuować gotowanie, aż promienie słoneczne będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczoch JerozolimskiKarczoch Jerozolimski
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Przenieś słoiki, rezerwując płyn do gotowania, do blendera lub robota kuchennego i przetwarzaj, dodając płyn w razie potrzeby, aż będzie całkowicie gładki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczoch JerozolimskiKarczoch Jerozolimski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Przełożyć do miski, wymieszać z truflami, doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
TrufleTrufle
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
Zarezerwuj kilka liści rukoli do dekoracji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nie Z Lokalnego OgroduNie Z Lokalnego Ogrodu
2
W średnim garnku z wrzącą wodą blanszuj pozostałą rukolę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nie Z Lokalnego OgroduNie Z Lokalnego Ogrodu
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3
Przenieść do blendera lub robot kuchenny, dodać 2 łyżki oliwy z oliwek, doprawić solą i pieprzem, i proces, aż będzie gładka. W blenderze lub robocie kuchennym na niskim poziomie powoli dodawać pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek i kontynuować przetwarzanie, aż będzie gładka i w pełni włączona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Przełożyć do małej miseczki i wymieszać ze skórką z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
Na dużej patelni na dużym ogniu, rozgrzać olej do gorąca, ale nie palenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Dodać grzyby i smażyć, mieszając od czasu do czasu, aż rumiane, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
3
Dodaj masło i pozwól mu się rozpuścić, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
4
Dodać bulion warzywny i dusić, mieszając od czasu do czasu, do glazury grzybów. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Pietruszka Drobno Posiekana Do DekoracjiPietruszka Drobno Posiekana Do Dekoracji
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
1
Podziel sunchoke pure na 4 duże talerze. Na wierzchu 1 krótkim żeberkiem, a następnie podzielić grzyby między talerze, układając je wokół krótkich żeber.
Składniki, których będziesz potrzebować
Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała CzęśćPor, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Karczoch JerozolimskiKarczoch Jerozolimski
2
Talerz skropić płynem do duszenia i czystą rukolą i udekorować zarezerwowanymi liśćmi rukoli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nie Z Lokalnego OgroduNie Z Lokalnego Ogrodu
3
Od Mistrza
4
Chef, 2013 FOX

Składniki

5filetygotowa fasolka szparagowagotowa fasolka szparagowa4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweudziec jagnięcy (wyjęty z lodówki i pozostawiony w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed przygotowaniem)udziec jagnięcy (wyjęty z lodówki i pozostawiony w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed przygotowaniem)0Batoniki toffi Heathcały czarny pieprzcały czarny pieprz9071 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.żeberka wołowe bez kościżeberka wołowe bez kości21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejmarchew obrana i cienko pokrojonamarchew obrana i cienko pokrojona2łodygi selera cienko pokrojonełodygi selera cienko pokrojone4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.świeże grzyby kurkowe, oczyszczone i przycięte (o połowę lub poćwiartowane, jeśli są duże)świeże grzyby kurkowe, oczyszczone i przycięte (o połowę lub poćwiartowane, jeśli są duże)4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecielęcina demi-glacecielęcina demi-glace2suszone liście laurowesuszone liście laurowe4krewetki i żyłkiRobot kuchenny lub mikserRobot kuchenny lub mikser2caleświeży imbir, obrany i mielonyświeży imbir, obrany i mielony4goździkiczosnek rozgniecionyczosnek rozgnieciony9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)1Jalapeno w plastrachJalapeno w plastrach1Skórka z cytrynySkórka z cytryny9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebulion wołowy lub bulion wołowy niskosodowybulion wołowy lub bulion wołowy niskosodowy591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe4 szklanki mąki pszennej4 szklanki mąki pszennej591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina11 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejcebula, cienko pokrojonacebula, cienko pokrojona4krewetki i żyłkiDrobna sól morska i świeżo zmielony czarny pieprzDrobna sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.solanki, obrane i cienko pokrojonesolanki, obrane i cienko pokrojone591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepasta tamaryndowapasta tamaryndowa591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemasło niesolonemasło niesolone43 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamasło niesolonemasło niesolone591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwePietruszka drobno posiekana do dekoracjiPietruszka drobno posiekana do dekoracji1bunchświeże rukiew wodna (tylko cienkie łodygi i liście)świeże rukiew wodna (tylko cienkie łodygi i liście)23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaposiekane czarne trufleposiekane czarne trufle

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Żeberka wołowe można łączyć z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. The Wild & Wilder Ekshibicjonista Merlot z oceną 4.3 na 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Ekshibicjonista jest pełen bogatych śliwek i damson owoców na nosie. Zastosowany dąb jest dyskretny na podniebieniu, w którym dominują bogate smaki czerwonych jagód, a jednocześnie prezentują subtelne, ziemiste niuanse. Wino jest eleganckie i jedwabiste z długim finiszem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia52
Magazyn