Tamaryndowca-duszone żeberka z przecierem truflowym, przecierem Rukolowym i Polewanymi grzybami Kurkowymi

Tamaryndowca-duszone żeberka z przecierem truflowym, przecierem Rukolowym i Polewanymi grzybami Kurkowymi
Tamaryndowca-duszone żeberka z truflowym przecierem słonecznym, przecierem z rukoli i glazurowanymi grzybami Kurkowymi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 3046 kalorii, 81g białka, oraz 251 g tłuszczu każdy. Na 21,23 zł / porcja, ten przepis okładki 55% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i podnieś bulion wołowy, cebulę, marchew i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Duszone Żeberka Wołowe Z Purée Ziemniaczanym, Duszone żeberka hoisin Beer z rozmarynem Purée z białej fasoli, oraz Duszone żeberka wołowe z puree ziemniaczanym, Chardą Szwajcarską i śmietaną chrzanową dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Żeberka obficie przyprawiamy ze wszystkich stron solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Złote Rodzynki, Grubo ZmieloneZłote Rodzynki, Grubo Zmielone
2
Na dużej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, rozgrzać 2 łyżki oleju, aż gorące, ale nie palenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Dodać krótkie żeberka i zapiekać, aż zbrązowieje ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Złote Rodzynki, Grubo ZmieloneZłote Rodzynki, Grubo Zmielone
4
Krótkie żeberka przełożyć na talerz i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Złote Rodzynki, Grubo ZmieloneZłote Rodzynki, Grubo Zmielone
5
W dużym rondlu na umiarkowanym ogniu, ogrzać pozostałe 2 łyżki oleju, aż gorące, ale nie palenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Tabliczek Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (po 1,55 Uncji Każda)8 Tabliczek Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (po 1,55 Uncji Każda)
6
Dodaj marchew, seler, cebula, czosnek, imbir, jalapeo, liście laurowe, ziarna pieprzu, i goździki i smażyć, mieszając od czasu do czasu, aż karmelizowane, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
7
Dodaj ocet, pastę tamaryndowca, melasę i anchois i gotuj na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmniejszy się o około 1/
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta TamaryndowaPasta Tamaryndowa
Starty Parmezan, Do PodaniaStarty Parmezan, Do Podania
4 Szklanki Mąki Pszennej4 Szklanki Mąki Pszennej
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
8
Dodać bulion wołowy i demi-glace.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ostra Papryka, Jeśli To Możliwe WędzonaOstra Papryka, Jeśli To Możliwe Wędzona
9
Dodać podsmażone żeberka i doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ogień na wolnym ogniu, przykryć garnek, i gotować na wolnym ogniu, aż mięso będzie przetargu widłowego, o 3 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Złote Rodzynki, Grubo ZmieloneZłote Rodzynki, Grubo Zmielone
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
10
Przełożyć krótkie żebra na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Złote Rodzynki, Grubo ZmieloneZłote Rodzynki, Grubo Zmielone
11
Wlać płyn do duszenia przez sito o drobnych oczkach do dużej miski i wyrzucić ciała stałe. Powrót napięte duszenia cieczy i żeberka krótkie do dużego rondla, przykryć i ogrzać, aż będzie gotowy do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Złote Rodzynki, Grubo ZmieloneZłote Rodzynki, Grubo Zmielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Tabliczek Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (po 1,55 Uncji Każda)8 Tabliczek Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (po 1,55 Uncji Każda)
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
1
W średnim rondlu na umiarkowanym ogniu, połączyć solniczki, śmietanę i masło i doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ciepło na wolnym ogniu i kontynuować gotowanie, aż promienie słoneczne będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczoch JerozolimskiKarczoch Jerozolimski
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (każda)Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (każda)
1 Sztuka (10 Do 12 Cali) Truskawki Owoce Na Stopę1 Sztuka (10 Do 12 Cali) Truskawki Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Tabliczek Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (po 1,55 Uncji Każda)8 Tabliczek Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (po 1,55 Uncji Każda)
2
Przenieś słoiki, rezerwując płyn do gotowania, do blendera lub robota kuchennego i przetwarzaj, dodając płyn w razie potrzeby, aż będzie całkowicie gładki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczoch JerozolimskiKarczoch Jerozolimski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Przełożyć do miski, wymieszać z truflami, doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
TrufleTrufle
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
1
Zarezerwuj kilka liści rukoli do dekoracji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nie Z Lokalnego OgroduNie Z Lokalnego Ogrodu
2
W średnim garnku z wrzącą wodą blanszuj pozostałą rukolę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nie Z Lokalnego OgroduNie Z Lokalnego Ogrodu
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
3
Przenieść do blendera lub robot kuchenny, dodać 2 łyżki oliwy z oliwek, doprawić solą i pieprzem, i proces, aż będzie gładka. W blenderze lub robocie kuchennym na niskim poziomie powoli dodawać pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek i kontynuować przetwarzanie, aż będzie gładka i w pełni włączona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Przełożyć do małej miseczki i wymieszać ze skórką z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
1
Na dużej patelni na dużym ogniu, rozgrzać olej do gorąca, ale nie palenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Dodać grzyby i smażyć, mieszając od czasu do czasu, aż rumiane, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
3
Dodaj masło i pozwól mu się rozpuścić, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (każda)Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (każda)
4
Dodać bulion warzywny i dusić, mieszając od czasu do czasu, do glazury grzybów. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Pietruszka Drobno Posiekana Do DekoracjiPietruszka Drobno Posiekana Do Dekoracji
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
1
Podziel sunchoke pure na 4 duże talerze. Na wierzchu 1 krótkim żeberkiem, a następnie podzielić grzyby między talerze, układając je wokół krótkich żeber.
Składniki, których będziesz potrzebować
Złote Rodzynki, Grubo ZmieloneZłote Rodzynki, Grubo Zmielone
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Karczoch JerozolimskiKarczoch Jerozolimski
2
Talerz skropić płynem do duszenia i czystą rukolą i udekorować zarezerwowanymi liśćmi rukoli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nie Z Lokalnego OgroduNie Z Lokalnego Ogrodu
3
Od Mistrza
4
Chef, 2013 FOX

Składniki

5filetygotowa fasolka szparagowagotowa fasolka szparagowa4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweudziec jagnięcy (wyjęty z lodówki i pozostawiony w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed przygotowaniem)udziec jagnięcy (wyjęty z lodówki i pozostawiony w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed przygotowaniem)0warzywo (np. szpinak)cały czarny pieprzcały czarny pieprz907papryka habanerożeberka wołowe bez kościżeberka wołowe bez kości21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejmarchew obrana i cienko pokrojonamarchew obrana i cienko pokrojona2łodygi selera cienko pokrojonełodygi selera cienko pokrojone454papryka habaneroświeże grzyby kurkowe, oczyszczone i przycięte (o połowę lub poćwiartowane, jeśli są duże)świeże grzyby kurkowe, oczyszczone i przycięte (o połowę lub poćwiartowane, jeśli są duże)4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecielęcina demi-glacecielęcina demi-glace2suszone liście laurowesuszone liście laurowe4trochę posiekanej cukiniiRobot kuchenny lub mikserRobot kuchenny lub mikser2caleświeży imbir, obrany i mielonyświeży imbir, obrany i mielony4goździkiczosnek rozgniecionyczosnek rozgnieciony9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)1Jalapeno w plastrachJalapeno w plastrach1Skórka z cytrynySkórka z cytryny9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebulion wołowy lub bulion wołowy niskosodowybulion wołowy lub bulion wołowy niskosodowy591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe4 szklanki mąki pszennej4 szklanki mąki pszennej591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia3Spód: okruszki z herbatników grahamsteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu11 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejcebula, cienko pokrojonacebula, cienko pokrojona4trochę posiekanej cukiniiDrobna sól morska i świeżo zmielony czarny pieprzDrobna sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz454papryka habanerosolanki, obrane i cienko pokrojonesolanki, obrane i cienko pokrojone591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepasta tamaryndowapasta tamaryndowa591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemasło niesolonemasło niesolone4Spód: okruszki z herbatników grahammasło niesolonemasło niesolone591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwePietruszka drobno posiekana do dekoracjiPietruszka drobno posiekana do dekoracji1bunchświeże rukiew wodna (tylko cienkie łodygi i liście)świeże rukiew wodna (tylko cienkie łodygi i liście)2Spód: okruszki z herbatników grahamposiekane czarne trufleposiekane czarne trufle

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Żeberka wołowe można łączyć z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. The Wild & Wilder Ekshibicjonista Merlot z oceną 4.3 na 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Ekshibicjonista jest pełen bogatych śliwek i damson owoców na nosie. Zastosowany dąb jest dyskretny na podniebieniu, w którym dominują bogate smaki czerwonych jagód, a jednocześnie prezentują subtelne, ziemiste niuanse. Wino jest eleganckie i jedwabiste z długim finiszem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia52
Magazyn