Tamales z ananasem, orzechami pekan i rumem kokosowym
Tamales z ananasem, orzechami pekan i kokosem to bezglutenowy i wegetariański hor d'oeuvre z dodatkiem lakto ovo. Z tego przepisu składa się 18 porcji zawierających 193 kalorie, 2 g białka i 10 g tłuszczu każda. Za 51 centów za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Ten przepis z Foodnetwork wymaga brązowego cukru, cukru granulowanego, masy harina i orzechów pekan. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 40 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 20% wyniku, co jest raczej złym wynikiem. Wypróbuj słodkie tamales z kokosem i ananasem, ananas, kokos, rozkosz z rumem bananowym i sałatkę z puchu kokosowego z rumem ananasowym i zobacz podobne przepisy.
Instrukcje
Namocz łuski kukurydzy w misce z gorącą wodą, używając talerza, aby były zanurzone, aż będą giętkie, przez 1 godzinę.
W misie miksera wymieszaj masę harinę i 1 łyżeczkę soli.
Dodaj 10 łyżek masła i 3/4 szklanki ciepłej wody i mieszaj końcówką do mieszania, aż składniki się połączą.
Dodać cukier granulowany, 1/4 szklanki brązowego cukru, ekstrakty migdałowe i waniliowe oraz mielony cynamon; mieszaj aż do połączenia, jeszcze około 1 minuty. Przykryj i przechowuj w lodówce.
Przygotuj nadzienie: Zagotuj 1/2 szklanki wody i laskę cynamonu w rondlu, aż lekko się zredukują, około 10 minut. Rozpuść pozostałe 4 łyżki masła na patelni na średnim ogniu.
Dodaj pozostałe 2 łyżki brązowego cukru i gotuj, mieszając do rozpuszczenia, około 1 minuty.
Dodaj ananasa, miód i wodę cynamonową, łącznie z laską cynamonu; gotować, mieszając, aż mieszanina będzie prawie sucha, około 5 minut.
Zdejmij patelnię z ognia.
Dodaj rum, a następnie wróć do średniego ognia. Przechyl patelnię, aby rum się zapalił (lub przytrzymaj zapaloną zapałkę w pobliżu sosu, aby go zapalić). Gotuj, aż ananas będzie lekko karmelizowany, około 3 minut. Wymieszaj orzechy pekan; odstawić do ostygnięcia.
Odcedź łuski i osusz. Rozerwij każdą łuskę wzdłuż na kawałek o szerokości 3 1/2 cala. Część nadmiaru łusek porwij na 18 cienkich pasków na krawaty; zarezerwuj resztki łuski.
Połóż łuski o szerokości 3 1/2 cala na czystej powierzchni. Zaczynając 1/2 cala od szerokiego końca, rozprowadź 1 łyżkę ciasta na łusce, pozostawiając 1/2-calową krawędź po bokach. Na środek ciasta nałóż 1 łyżkę nadzienia ananasowego.
Zwiń wzdłuż w ciasny rulon. Złóż wąski koniec; zawiąż paskiem łuski kukurydzy, aby zabezpieczyć. Powtórzyć z pozostałymi plewami, ciastem i nadzieniem.
Umieść koszyk do gotowania na parze w dużym garnku wypełnionym wodą o głębokości od 1 do 2 cali. Włóż małą miskę do góry dnem do kosza, a następnie ułóż tamales w naczyniu do gotowania na parze, stroną złożoną do dołu, opierając się o miskę. Przykryj resztkami łuski, a następnie połóż na wierzch wilgotny ręcznik kuchenny. Doprowadzić wodę do wrzenia na średnim ogniu, przykryć i gotować na parze, aż tamales oddzielą się od łusek, około 40 minut.
Wyjmij z urządzenia do gotowania na parze i poczekaj, aż lekko ostygnie przed rozpakowaniem.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Antipasti doskonale komponuje się z winem musującym i różem musującym. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Możesz spróbować NV Ruinart, Wine. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 89 dolarów za butelkę.
![NV Ruinart, Wino]()
NV Ruinart, Wino