Tamales z ananasem, orzechami pekan i rumem kokosowym

Tamales z ananasem, orzechami pekan i rumem kokosowym
Tamales z ananasem, orzechami pekan i kokosem to bezglutenowy i wegetariański hor d'oeuvre z dodatkiem lakto ovo. Z tego przepisu składa się 18 porcji zawierających 193 kalorie, 2 g białka i 10 g tłuszczu każda. Za 51 centów za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Ten przepis z Foodnetwork wymaga brązowego cukru, cukru granulowanego, masy harina i orzechów pekan. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 40 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 20% wyniku, co jest raczej złym wynikiem. Wypróbuj słodkie tamales z kokosem i ananasem, ananas, kokos, rozkosz z rumem bananowym i sałatkę z puchu kokosowego z rumem ananasowym i zobacz podobne przepisy.

Instrukcje

1
Namocz łuski kukurydzy w misce z gorącą wodą, używając talerza, aby były zanurzone, aż będą giętkie, przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
łuski Kukurydzyłuski Kukurydzy
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
1
W misie miksera wymieszaj masę harinę i 1 łyżeczkę soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya SazonGoya Sazon
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Dodaj 10 łyżek masła i 3/4 szklanki ciepłej wody i mieszaj końcówką do mieszania, aż składniki się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
3
Dodać cukier granulowany, 1/4 szklanki brązowego cukru, ekstrakty migdałowe i waniliowe oraz mielony cynamon; mieszaj aż do połączenia, jeszcze około 1 minuty. Przykryj i przechowuj w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Czekoladek Hershey's Kisses1/2 Szklanki Czekoladek Hershey's Kisses
Cynamon MielonyCynamon Mielony
Półsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, PosiekanaPółsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, Posiekana
Mleczne Czekoladki Hershey®'s Kisses®Mleczne Czekoladki Hershey®'s Kisses®
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
4
Przygotuj nadzienie: Zagotuj 1/2 szklanki wody i laskę cynamonu w rondlu, aż lekko się zredukują, około 10 minut. Rozpuść pozostałe 4 łyżki masła na patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Dodaj pozostałe 2 łyżki brązowego cukru i gotuj, mieszając do rozpuszczenia, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Półsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, PosiekanaPółsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, Posiekana
6
Dodaj ananasa, miód i wodę cynamonową, łącznie z laską cynamonu; gotować, mieszając, aż mieszanina będzie prawie sucha, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
7
Zdejmij patelnię z ognia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Dodaj rum, a następnie wróć do średniego ognia. Przechyl patelnię, aby rum się zapalił (lub przytrzymaj zapaloną zapałkę w pobliżu sosu, aby go zapalić). Gotuj, aż ananas będzie lekko karmelizowany, około 3 minut. Wymieszaj orzechy pekan; odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)
16 Miniaturowych Wafli Waniliowych16 Miniaturowych Wafli Waniliowych
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
9
Odcedź łuski i osusz. Rozerwij każdą łuskę wzdłuż na kawałek o szerokości 3 1/2 cala. Część nadmiaru łusek porwij na 18 cienkich pasków na krawaty; zarezerwuj resztki łuski.
10
Połóż łuski o szerokości 3 1/2 cala na czystej powierzchni. Zaczynając 1/2 cala od szerokiego końca, rozprowadź 1 łyżkę ciasta na łusce, pozostawiając 1/2-calową krawędź po bokach. Na środek ciasta nałóż 1 łyżkę nadzienia ananasowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
11
Zwiń wzdłuż w ciasny rulon. Złóż wąski koniec; zawiąż paskiem łuski kukurydzy, aby zabezpieczyć. Powtórzyć z pozostałymi plewami, ciastem i nadzieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
12
Umieść koszyk do gotowania na parze w dużym garnku wypełnionym wodą o głębokości od 1 do 2 cali. Włóż małą miskę do góry dnem do kosza, a następnie ułóż tamales w naczyniu do gotowania na parze, stroną złożoną do dołu, opierając się o miskę. Przykryj resztkami łuski, a następnie połóż na wierzch wilgotny ręcznik kuchenny. Doprowadzić wodę do wrzenia na średnim ogniu, przykryć i gotować na parze, aż tamales oddzielą się od łusek, około 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamalesTamales
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pasternaki, Obrane I Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm2 średnie Pasternaki, Obrane I Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
13
Wyjmij z urządzenia do gotowania na parze i poczekaj, aż lekko ostygnie przed rozpakowaniem.
14
Zdjęcie: Kat Teutsch

Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose

Antipasti doskonale komponuje się z winem musującym i różem musującym. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Możesz spróbować NV Ruinart, Wine. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 89 dolarów za butelkę.
NV Ruinart, Wino
NV Ruinart, Wino
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 40 m.
Porcje18
Ocena Zdrowia1
Magazyn