Tamales totota
Tamales mamy Tototy mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 327 kalorii, 21g białka, oraz 7G tłuszczu. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 87 centów za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz chili w proszku, sól, masa harina, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Tamales kolumbijski (Tamales Colombianos de mi Mamá), Ser z pieczonym Chile Tamales: Tamales de Queso con Rajas, oraz Tamales Santafereños o Bogotános (Region Santa Fe Tamales) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąki kukurydziane umieścić w dużej misce z gorącą wodą; zważyć łuski z innej misce. Moczyć przez co najmniej 30 minut.
Odcedzić łuski; spłukać zimną wodą.
Rozerwij 2 łuski kukurydzy wzdłuż na 12 pasków (1/2 cala) (6 pasków na łuskę).
Aby przygotować nadzienie, przyciąć tłuszcz z wieprzowiny.
Połącz kminek i kolejne 4 składniki (kminek przez paprykę); rub wieprzowinę z mieszanką 2 1/4 łyżeczki kminku.
Umieść wieprzowinę na patelni brojlerów pokrytej sprayem do gotowania; włóż termometr do mięsa do wieprzowiny.
Piec w temperaturze 400 przez 30 minut lub aż termometr zarejestruje 15
Przykryć wieprzowinę luźno folią; odstawić 10 minut.
Wieprzowinę pokroić na pół w poprzek; rozdrobnić 2 widelcami.
Podgrzać małą patelnię nonstick pokrytą sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Dodaj cebulę; smażyć 5 minut lub do miękkości.
Połączyć wieprzowinę, cebulę i 2 1/4 łyżeczki mieszanki kminku.
Aby przygotować ciasto, połącz masę harina, paprykę i 1 łyżeczkę soli w dużej misce.
Dodaj wodę i olej, mieszając, aby uformować miękkie ciasto. Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię; zagnieść lekko 4 do 5 razy. Ciasto podzielić na 12 równych porcji. Pracując z 1 porcją, umieść ciasto na środku 1 łuski. Naciśnij ciasto na prostokąt 4 x 2 1/2 cala, pozostawiając około 1 1/2 cala granicy na stożkowym końcu i 1 cala granicy na szerokim końcu. Ułóż około 1/4 szklanki wypełniając środek ciasta. Weź 1 długą stronę łuski i rozwałkuj ciasto wokół napełniania, upewniając się, że ciasto uszczelnia się wokół napełniania. Zawiąż 1 pasek łuski wokół stożkowego końca łuski, aby go zabezpieczyć. Trim wszystko, ale o 1/2 cala nadmiar cornhusk od szerokiego końca. Powtórz procedurę z pozostałymi łuskami, ciastem i mieszaniną wieprzową.
Ułóż tamales w parowcu i przykryj pokrywą parowca.
Dodaj wodę do dużej patelni na głębokość 1 cala; doprowadzić do wrzenia.
Umieść parowiec na patelni; paruj połowę tamales przez 12 minut lub aż łuski oderwą się czysto.
Usuń tamales z parowca. Powtórz procedurę z pozostałymi tamales.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Winnica Alexana Revana Pinot Noir z oceną 4,7 na 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 42 dolarów za butelkę.
![Alexana Revana Vineyard Pinot Noir]()
Alexana Revana Vineyard Pinot Noir
#17 Wine Spectator Top 100 2013w 2010 Winnica Revana Pinot Noir jest doskonałą reprezentacją zarówno rocznika, jak i Winnicy Revana.Rok 2010 był trudnym okresem wegetacyjnym, ale dzięki drobiazgowej hodowli i mistrzowskiemu wytwarzaniu wina nasza mieszanka ośmiu różnych klonów Pinot noir wytworzyła intensywną, złożoną i zrównoważoną winę. Jasne, przednie aromaty czarnej wiśni, suszonych ziół i nuty flory są podnoszone przez melasę i kwiat anyżu. Massiveblack wiśniowe smaki są dekadenckie i dobrze integrują się z tonami przypraw,coli i kakao. Tekstura jest bujna i bogata, wykończona miękkimi taninami, które zapewniają idealną strukturę do celularyzacji.