Tamales kolumbijski (Tamales Colombianos de mi Mamá)

Tamales kolumbijski (Tamales Colombianos de mi Mamá)
Tamales kolumbijskie mamy (Tamales Colombianos de mi Mamá) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje $4.57 za porcję. Jedna porcja zawiera 736 kalorii, 36g białka, oraz 44g tłuszczu. Udaj się do sklepu i podnieś ząbki czosnku, wodę, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ser z pieczonym Chile Tamales: Tamales de Queso con Rajas, Tamales totota, oraz Tamales Santafereños o Bogotános (Region Santa Fe Tamales) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść wszystkie składniki marynaty w blenderze i zmiksuj na gładką masę. Rezerwowy kubek marynaty do przygotowania masa.In duża plastikowa miska umieścić całe mięso, dodać 1 szklanki marynaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
Umieść masarepę w dużej misce, dodaj wodę, sól, sazon Goya lub kolor i zarezerwowaną marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
Mrożony Groszek, Kukurydza, Cebula, Czerwona Papryka I Mieszanka Czarnej FasoliMrożony Groszek, Kukurydza, Cebula, Czerwona Papryka I Mieszanka Czarnej Fasoli
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
Umieść 1 kawałek liścia na powierzchni roboczej i umieść drugi liść na górze, skierowany w przeciwnym kierunku, jak tworząc krzyż.
2
Rozprowadź kubek masy w środku liści bananowca, w miejscu, w którym łączą się i tworzą krzyż.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście BananowcaLiście Bananowca
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
3
Na masę ułożyć 1 kawałek wieprzowiny, 1 kawałek brzuszka wieprzowego i 1 kawałek żeberka, a na mięso ułożyć około 1 łyżki grochu, 1 łyżkę marchewki i 2 łyżki ziemniaków.Złóż liście bananowe, jedną z czterech stron w tym czasie, tak aby liście otaczały całe nadzienie, tak jak robisz paczkę. Krawat sznurkiem rzeźnika. Kontynuuj proces, aż wszystkie tamales są owinięte i związane.Doprowadzić do wrzenia duży garnek z osoloną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście BananowcaLiście Bananowca
Brzuch WieprzowyBrzuch Wieprzowy
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
TamalesTamales
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
4
Dodaj tamales, a następnie zmniejszyć ciepło do niskiej. Przykryć i gotować przez 1 godzinę i 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamalesTamales
5
Wyjąć tamales z garnka i odstawić na około 5 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamalesTamales
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
6
Pokroić mieszając i podawać w liściach.
7
W razie potrzeby podawać hogao z boku.

Składniki

9071 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.liście bananowca, pokrojone na kawałki o długości około 15 caliliście bananowca, pokrojone na kawałki o długości około 15 cali2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemarchew obrana i pokrojona w kostkęmarchew obrana i pokrojona w kostkę4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.żółta wstępnie gotowana mączka kukurydziana (masarepa)żółta wstępnie gotowana mączka kukurydziana (masarepa)2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegroch (świeży lub mrożony)groch (świeży lub mrożony)4ząbki czosnkuząbki czosnku1łyżka czerwony ocet winnyzielona papryka, posiekanazielona papryka, posiekana43 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calakminek mielonykminek mielony1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 duża słodka cebula, pokrojona w poprzek na plasterki o grubości 3/4 cala1 duża słodka cebula, pokrojona w poprzek na plasterki o grubości 3/4 cala12krewetki i żyłkiMarynataMarynata12krewetki i żyłkiMasaMasa1łyżka czerwony ocet winnycebula posiekanacebula posiekana6801 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.mięso wieprzowe pokrojone na 12 sztukmięso wieprzowe pokrojone na 12 sztuk4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.brzuch wieprzowy pokrojony na 12 sztukbrzuch wieprzowy pokrojony na 12 sztuk9071 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.kości w żeberkach wieprzowych, pokrojonych na kawałkikości w żeberkach wieprzowych, pokrojonych na kawałki3largesziemniaki obrane i pokrojone w kostkęziemniaki obrane i pokrojone w kostkę1łyżka czerwony ocet winnyczerwona papryka, posiekanaczerwona papryka, posiekana12krewetki i żyłkiSólSól12krewetki i żyłkiWoda i sól do gotowania tamalesWoda i sól do gotowania tamales23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calasazon Goya z azafranem lub koloremsazon Goya z azafranem lub kolorem33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calasazon Goya z azafranem lub koloremsazon Goya z azafranem lub kolorem4szalotki, posiekaneszalotki, posiekane12krewetki i żyłkiStringString4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekońcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 4końcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 41Średnia żółta cebula, posiekanakońcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 4końcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 412krewetki i żyłkiOwijanieOwijanie
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia29
Magazyn