Tamale Pie II
Tamale Pie II jest bezglutenowe danie główne. Jedna porcja zawiera 231 kalorii, 21g białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis serwuje 12 i kosztuje 1,21 USD za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 38 smakoszy i kucharzy. Mieszanka chili w proszku, sosu pomidorowego, cebuli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 54%. Ten wynik jest dobry. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Tamale Pie, Tamale Pie, oraz Tamale Pie.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko nasmaruj 2-litrowe naczynie żaroodporne.
W rondelku zagotuj wodę i dodaj 1/2 łyżeczki soli. Powoli dodawaj mąkę kukurydzianą i gotuj na małym ogniu przez około 5 minut, ciągle mieszając.
Wlej 2/3 gorącej papki kukurydzianej do 2-litrowego naczynia żaroodpornego. Za pomocą łyżki podnieś ją po bokach tak daleko, jak to możliwe. Jeśli papka jest zbyt gęsta, aby się rozprowadzić, dodaj trochę wrzącej wody.
Na dużej patelni gotuj, ale nie brązuj, mieloną wołowinę, rozbijając ją na okruchy podczas gotowania.
Dodaj cebulę i zieloną paprykę i gotuj 5 minut dłużej.
Dodaj kukurydzę (z płynem), chili w proszku, sól i sos pomidorowy, podgrzej do bardzo gorącej i wlej mieszaninę do naczynia żaroodpornego wyłożonego papką kukurydzianą.
Łyżka pozostałej papki kukurydzianej na wierzchu. Ponownie powinien być wystarczająco cienki, aby się rozprzestrzenił, ale na pewno nie wodnisty.
Posyp tartym serem i piecz w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 35 do 40 minut, aż ser się rozpuści i zrumieni.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykański w menu? Spróbuj połączyć się z Pinot Noir, Riesling i musującym różem. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, dobrze komponują się z potrawami Meksykańskimi. Musujące różowe to również bezpieczne połączenie. Dziki koń nieokiełznany Pinot Noir z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 24 dolarów za butelkę.
![Dziki Koń Nieokiełznany Pinot Noir]()
Dziki Koń Nieokiełznany Pinot Noir
Ten nieokiełznany Pinot Noir ma obfite aromaty wiśni, jeżyn i wanilii zmałe pikantne nuty. Jest bogaty w Dojrzałe owocowe smaki i giętkie garbniki, dzięki czemu dobrze komponuje się z duszonymi winem krótkimi żeberkami wołowymi, grillowanymi grzybami Portobello lub polędwicą z palonej wieprzowiny z malinową glazurą balsamiczną. Jest teraz pyszny i powinien ładnie dojrzewaćprzez następne pięć lat.