Talerz orzechowo-pomarańczowy
Orzechowy pomarańczowy talerz może być tylko bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie przepis, którego szukałeś. Na $1.8 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 346 kalorii. Działa dobrze jako niedrogi dodatek. 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis z BBC Good Food wymaga Gałki masła, orzechów pistacjowych, crème fraîche i pomarańczy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest całkiem niezły. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Orzechowy Pomarańczowy Biscotti, Orzechowe Pomarańczowe Śnieżki, oraz Orzechowa Pomarańczowa Sałatka Z Kurczakiem.
Instrukcje
Masło rozgrzać na dużej patelni.
Dodaj orzechy pistacjowe i gotować przez kilka minut, aż tosty, obracając i potrząsając patelni często, aby zapobiec ich spalanie.
Posypać cukrem i mieszać, aż cukier całkowicie się rozpuści. Przekładamy na talerz i odstawiamy do ostygnięcia (około 5 min), następnie grubo siekamy.
Za pomocą ostrego noża odetnij spód każdej pomarańczy, a następnie ostrożnie odetnij skórę i rdzeń, podążając za krzywą owocu.
Pokroić w plasterki. Ułóż na talerzu z dowolnymi sokami.
Podawać z rozrzuconymi orzechami i jogurtem lub crme frache na wierzchu.