Tajwańskie Ciasta Ananasowe (Fung Li Su)
Tajwańskie ciasta ananasowe (Fung Li Su) mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje 59 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 382 kalorie, 3G białka, oraz 24g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i weź wodę, plus 2 łyżki cukru, żółtka jaj i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Chińskie / Tajwańskie Ciasta Ananasowe, Tajwańskie Ciasta Z Rozmarynem I Wanilią Miód Ananas, oraz Tajwański makaron z sosem mięsnym (tajwańskie Spaghetti) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odetnij liście i Bazę od ananasa. Trzymając go w pozycji pionowej, odetnij grubą skórę wokół ananasa. Pokroić na połówki wzdłuż. Posiekać każdą połowę na ćwiartki wzdłuż. Odciąć gruby pasek rdzenia ananasa z każdej ćwiartki wzdłuż jego długości. Pozostałe ananasy grubo posiekać i przelać do garnka z 1 szklanką wody i 1 szklanką cukru.
Doprowadzić mieszaninę ananasa do wrzenia, mieszając, aby rozpuścić cukier. Zmniejsz ciepło do średniego lub średniego poziomu, aby gotować na szybkim wolnym ogniu. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż płyn zostanie zredukowany do gęstej konsystencji dżemu i kolor jest pomarańczowy, 2 do 3 godzin. Użyj miksera zanurzeniowego lub Przenieś do robota kuchennego, aby delikatnie rozbić pozostałe duże kawałki (nie przetwarzaj nadmiernie na gładką pastę). Jeśli po tym etapie mieszanina wydaje się bardziej soupier, przenieść ponownie do garnka i nadal gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina jest wystarczająco sucha, aby podnieść ręką i toczyć się w piłkę. Powinieneś mieć co najmniej 1 szklankę tego ananasowego nadzienia.
Pozostałe 2 łyżki cukru, żółtka i masła ubić w dużej misce do uzyskania kremowej i gładkiej konsystencji.
W osobnej misce wymieszać mąkę, skrobię kukurydzianą, proszek do pieczenia i sól. Stopniowo mieszaj suche składniki z mokrymi składnikami, aż do dokładnego włączenia. Formować na dwie kulki i przykryć folią. Schłodzić przez co najmniej 20 minut.
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°.
Pokrój każdą kulkę ciasta na 6 jednakowych kawałków. Spłaszczyć jeden kawałek na lekko posypanej mąką powierzchni w 3-calowy Okrągły.
Umieść 1 czubatą łyżkę ananasa na środku rundy. Ostrożnie złożyć ciasto wokół nadzienia i zamknąć krawędzie.
Umieść szew-side-down na dnie lekko posypanej mąką powierzchni i delikatnie naciśnij kulkę, aby spłaszczyć górę. Użyj skrobaka do ławki, aby delikatnie przycisnąć boki piłki, tworząc szorstki prostokąt. Powtórz z pozostałym ciastem i nadzieniem ananasowym.
Ułóż wypieki w odległości co najmniej jednego cala od siebie na nieprzetworzonym arkuszu cookie.
Piec do bladego bladobrązowego blatu, około 30 minut.
Przenieść do regału chłodzącego do ostygnięcia przed podaniem.