Tajwański Sos Mięsny Z Ryżem (Lu Rou Fan)

Tajwański Sos Mięsny Z Ryżem (Lu Rou Fan)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na sos, więc spróbuj tajwańskiego sosu mięsnego z ryżem (Lu Rou Fan). Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 2,44 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 563 kalorie, 32G białka, oraz 40 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i podnieś sos sojowy, olej canolan, sos sojowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Tajwański makaron z sosem mięsnym (tajwańskie Spaghetti), Tajwański Makaron Ryżowy Smażony Na Patelni, oraz Tajwański Ryż Z Indykiem (Resztki Mile Widziane).

Instrukcje

1
Ułóż duży talerz potrójną warstwą ręczników papierowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
2
Rozgrzać olej do 163° w średnim rondlu na średnim ogniu i wyregulować płomień, aby utrzymać temperaturę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
3
Dodaj szalotki i gotuj, stale mieszając łyżką szczelinową lub pajączkiem z siatki drucianej, aż szalotki będą blado złote i ledwo brązowawe w plamach, 1 do 2 minut. Natychmiast przenieść do wyłożonej ręcznikiem papierowym płyty do osuszenia. Rezerwy 1 łyżka oleju i rezerwy resztę do innego użytku. Gdy szalotka jest chłodna, lekko zmiażdżyć. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
4
Rozgrzać olej w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
5
Dodać wieprzowinę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż gotowane przez i zaczyna brązowy, 3 do 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
6
Dodać czosnek i pokruszone smażone szalotki na patelni i gotowane, mieszając, aż pachnące, o 1 minutę dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Dodać pięć przypraw proszku i cukru i wymieszać do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
8
Dodaj zarówno sosy sojowe, Wino i wodę, i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ciepło do delikatnego dusić i przykryć. Gotować, aż wieprzowina będzie całkowicie miękka i sos zgęstnieje, 3 do 4 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
9
Podawać z ryżem na parze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż GotowanyRyż Gotowany
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia9
Rodzaje PotrawSos
Magazyn