Tajskie zielone Curry z indykiem i cukinią w zielonym sosie Curry z mleka kokosowego

Need a dairy free main course? Thai Green Curry indyk i klopsiki z cukinii w zielonym sosie Curry z mleka kokosowego może być niesamowity przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 260 kalorii, 23G białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.82 za porcję. Jeśli masz tajską pastę curry, Jajko, sos rybny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1782 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Tajskie Zielone Curry Kokosowe Z Kurczakiem I Cukinią, Tajskie zielone curry pierogi wieprzowe w sosie kokosowym z chrupiącą smażoną szalotką, oraz Domowa Tajska Zielona Pasta Curry (I Łatwe Tajskie Zielone Curry) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać indyka, cukinię, jajka, bułkę tartą, pastę curry, sos rybny, skórkę z limonki, czosnek, zieloną cebulę i kolendrę, uformować na bochenek i ułożyć na blasze do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku 177°, aż osiągnie160, około 40-50 minut.W międzyczasie rozgrzej olej na patelni na średnim ogniu, dodaj pastę curry i pozwól jej skwierczeć na kilka minut przed dodaniem mleka kokosowego, sosu rybnego, soku z limonki, cukru i liści limonki kaffir, zagotuj i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.Klopsiki pokroić w plasterki i podawać posypane mlekiem kokosowym curry.