Tajskie Uda Z Kurczaka
Zapomnij o wychodzeniu na jedzenie lub zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy pragniesz azjatyckiego jedzenia. Spróbuj zrobić Tajskie uda z kurczaka w domu. Ten przepis służy 8. To danie główne ma 295 kalorii, 25g białka, oraz 10g tłuszczu na porcję. Za $1.0 za porcję, ten przepis okładki 15% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Przynosi ci smak domu. Ten przepis jest lubiany przez 22 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 5 godzin i 25 minut. Mieszanka ryżu basmati, sosu sojowego, soku z cytryny i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i bezmleczne dieta. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia dobry wynik spoonacular 58%. Tajskie Uda Z Kurczaka, Tajskie Uda Z Kurczaka, oraz Crockpot Tajskie Uda Z Kurczaka są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Umieść kurczaka w 3-qt. powolna kuchenka. W małej misce wymieszaj salsę, masło orzechowe, sok z cytryny, sos sojowy, jalapeno, tajski sos chili, czosnek i imbir; polej kurczaka.
Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 5-6 godzin lub do miękkości kurczaka.
Posyp zieloną cebulką i sezamem.
W razie potrzeby podawaj z ryżem.
Polecane wino: Riesling, Gewurztraminer, Chenin Blanc
Tajski działa naprawdę dobrze z Riesling, Gewurztraminer i Chenin Blanc. Najlepsze wino do potraw azjatyckich zależy oczywiście od kuchni i dania - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Weingut Schneider Niederhauser Hermannshohle Riesling Trocken z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Weingut Schneider Niederhauser Hermannshohle Riesling Trocken]()
Weingut Schneider Niederhauser Hermannshohle Riesling Trocken
Dymne aromaty prowadzą do podniebienia, które jest niesamowicie jedwabiste, słone i wyraziste; kwiat wiśni i piargi w ultra hi-def; delikatne szczypanie chilijskiej nici na wykończeniu nie przeszkadza w chłodnej, przewiewnej złożoności. Nie pamiętam lepszego rocznika tego wina.