Tajskie Szaszłyki Wołowe Z Marynowanymi Ogórkami

Tajskie Szaszłyki Wołowe Z Marynowanymi Ogórkami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj tajskich szaszłyków wołowych z marynowanymi ogórkami. Jedna porcja tego dania zawiera około 28g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 388 kalorii. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 3,43 USD za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bez glutenu i bez nabiału dieta. Mieszanka sosu sojowego, cukru, tajskiej pasty chili i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Rafinowane Ciasteczka Cukrowe Bez Cukru jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowane Tajskie Szaszłyki Wołowe, Przepis Na Grillowane Tajskie Curry Szaszłyki Wołowe, oraz Ogórki Kiszone podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ogórki marynować: w małym rondlu podgrzać cukier, sól, ocet i 1/4 szklanki wody na średnim ogniu, aż cukier i sól rozpuszczą się; zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Sałata Czerwona Liściasta, Pokrojona Na 2-calowe KawałkiSałata Czerwona Liściasta, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Dodatkowe Pestki Słonecznika (opcjonalnie)Dodatkowe Pestki Słonecznika (opcjonalnie)
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
5 Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki Wielkości Kęsa5 Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki Wielkości Kęsa
2
Ogórek, chile i czerwoną cebulę włożyć do średniej miski i zalać gorącą solanką.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuTakie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
3
Ostudzić, następnie dodać kolendrę. Wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
4
Przygotuj szaszłyki wołowe: w średniej misce wymieszaj sos sojowy, ocet, olej sezamowy, sos rybny, mirin, czosnek, imbir, brązowy cukier, nasiona sezamu i płatki czerwonej papryki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Półsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, PosiekanaPółsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, Posiekana
Sos RybnySos Rybny
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 Butelka (11-1/2 Uncji) Sosu Słodko-kwaśnego, Podzielona1 Butelka (11-1/2 Uncji) Sosu Słodko-kwaśnego, Podzielona
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Takie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuTakie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
5
Połowę mieszanki wlać do miski, dodać sok z limonki i odstawić jako sos do zanurzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuTakie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
6
Włóż kostki wołowiny do torebki na suwak i wlej pozostałą marynatę. Zapieczętować torebkę i wmasować marynatę w mięso. Włóż do miski i przechowuj w lodówce od 1 do 2 godzin. Rozgrzej grill do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodka żółta Papryka, Pokrojona Na Kawałki O Wielkości 3/4 CalaSłodka żółta Papryka, Pokrojona Na Kawałki O Wielkości 3/4 Cala
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
Takie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuTakie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
7
Odcedzić mięso, odrzucając marynatę. Nawlecz kostki na szaszłyki (od 1 do 4 na szaszłyki), oddzielając każdą kostkę kawałkiem scallionu. Grilluj bezpośrednio nad węglami, obracając się raz, aż ładnie się zwęglą, około 3 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
8
Posypać plasterkami szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
9
Podawać na ciepło lub na zimno z zarezerwowaną marynatą do zanurzania i marynowanym ogórkiem i chiles z boku. Moczyć drewniane szaszłyki w wodzie przez co najmniej 30 minut, aby nie przypaliły się na grillu. Zdjęcia: Antonis Achilleos
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Dodatkowe Pestki Słonecznika (opcjonalnie)Dodatkowe Pestki Słonecznika (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Funty Dużych Krewetek, Obrane I Pozbawione żył, Z Pozostawionymi Ogonkami2 Funty Dużych Krewetek, Obrane I Pozbawione żył, Z Pozostawionymi Ogonkami
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)

Polecane wino: Chenin Blanc, Riesling, Gewurztraminer

Chenin Blanc, Riesling i Gewurztraminer to moje najlepsze typy na Tajski. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i dania-oczywiście-ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Rezerwat DeMorgenzon Chenin Blanc z oceną 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 44 dolarów za butelkę.
Rezerwat DeMorgenzon Chenin Blanc
Rezerwat DeMorgenzon Chenin Blanc
Ten pokaz zatrzymuje Biel wyświetla wylewne aromaty białego kwiatu, owoców pestkowych, miodu i tostów, które wybuchają w bogate smaki gruszki, kwiatu pomarańczy, karmelu i przypraw. To światowej klasy wino, które zapewnia doskonałą równowagę między bujnymi owocami a chrupiącą, przepyszną kwasowością.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia13
Magazyn