Tajskie Szaszłyki Wołowe Z Marynowanymi Ogórkami

Tajskie Szaszłyki Wołowe Z Marynowanymi Ogórkami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj tajskich szaszłyków wołowych z marynowanymi ogórkami. Jedna porcja tego dania zawiera około 28g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 388 kalorii. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 3,43 USD za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bez glutenu i bez nabiału dieta. Mieszanka sosu sojowego, cukru, tajskiej pasty chili i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Rafinowane Ciasteczka Cukrowe Bez Cukru jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowane Tajskie Szaszłyki Wołowe, Przepis Na Grillowane Tajskie Curry Szaszłyki Wołowe, oraz Ogórki Kiszone podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ogórki marynować: w małym rondlu podgrzać cukier, sól, ocet i 1/4 szklanki wody na średnim ogniu, aż cukier i sól rozpuszczą się; zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
Sałata Czerwona Liściasta, Pokrojona Na 2-calowe KawałkiSałata Czerwona Liściasta, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
2
Ogórek, chile i czerwoną cebulę włożyć do średniej miski i zalać gorącą solanką.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
Ostudzić, następnie dodać kolendrę. Wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
4
Przygotuj szaszłyki wołowe: w średniej misce wymieszaj sos sojowy, ocet, olej sezamowy, sos rybny, mirin, czosnek, imbir, brązowy cukier, nasiona sezamu i płatki czerwonej papryki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Pakiet Milk DudsPakiet Milk Duds
Sos RybnySos Rybny
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
5
Połowę mieszanki wlać do miski, dodać sok z limonki i odstawić jako sos do zanurzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
6
Włóż kostki wołowiny do torebki na suwak i wlej pozostałą marynatę. Zapieczętować torebkę i wmasować marynatę w mięso. Włóż do miski i przechowuj w lodówce od 1 do 2 godzin. Rozgrzej grill do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodka żółta Papryka, Pokrojona Na Kawałki O Wielkości 3/4 CalaSłodka żółta Papryka, Pokrojona Na Kawałki O Wielkości 3/4 Cala
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
7
Odcedzić mięso, odrzucając marynatę. Nawlecz kostki na szaszłyki (od 1 do 4 na szaszłyki), oddzielając każdą kostkę kawałkiem scallionu. Grilluj bezpośrednio nad węglami, obracając się raz, aż ładnie się zwęglą, około 3 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
8
Posypać plasterkami szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
9
Podawać na ciepło lub na zimno z zarezerwowaną marynatą do zanurzania i marynowanym ogórkiem i chiles z boku. Moczyć drewniane szaszłyki w wodzie przez co najmniej 30 minut, aby nie przypaliły się na grillu. Zdjęcia: Antonis Achilleos
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Funty Dużych Krewetek, Obrane I Pozbawione żył, Z Pozostawionymi Ogonkami2 Funty Dużych Krewetek, Obrane I Pozbawione żył, Z Pozostawionymi Ogonkami
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos

Polecane wino: Chenin Blanc, Riesling, Gewurztraminer

Chenin Blanc, Riesling i Gewurztraminer to moje najlepsze typy na Tajski. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i dania-oczywiście-ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Rezerwat DeMorgenzon Chenin Blanc z oceną 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 44 dolarów za butelkę.
Rezerwat DeMorgenzon Chenin Blanc
Rezerwat DeMorgenzon Chenin Blanc
Ten pokaz zatrzymuje Biel wyświetla wylewne aromaty białego kwiatu, owoców pestkowych, miodu i tostów, które wybuchają w bogate smaki gruszki, kwiatu pomarańczy, karmelu i przypraw. To światowej klasy wino, które zapewnia doskonałą równowagę między bujnymi owocami a chrupiącą, przepyszną kwasowością.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia13
Magazyn