Tajskie Sajgonki Z Kurczakiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu wietnamskich przepisów, więc spróbuj tajskich sajgonek z kurczakiem. Jedna porcja zawiera 362 kalorie, 27g białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje $3.36 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Sprawdza się jako dość droga przystawka dla Wiosna. Udaj się do sklepu i odbierz korzeń imbiru, olej z orzeszków ziemnych, marchew i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 72%, to danie jest solidne. Spróbuj Tajskie Sajgonki Z Kurczakiem, Pad Thai Sajgonki, oraz Tajskie Sajgonki (Pa Pia) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć 1 Puchar sos orzechowy, imbir, czosnek, i 1 łyżeczka sosu sojowego w misce.
Dodać kurczaka i wymieszać, aż kurczak jest powlekany.
Umieścić w lodówce do marynowania przez 30 minut.
Podgrzać 1 łyżeczkę oleju z orzeszków ziemnych w woku lub patelni na średnim ogniu. Gotować groszek śnieżny, kiełki fasoli i zielona cebula w oleju, aż do ogrzania, ale nadal chrupiące, 3 do 4 protokół.
Przełożyć do dużej miski.
Wymieszać w rukoli i kolendry. Użyj obieraczki do warzyw, aby mieć długie plastry marchwi do mieszanki rukoli.
Mżawka 1 łyżeczka sosu sojowego do mieszaniny rukoli; wrzucić do herbu.
Podgrzać 1 łyżeczkę oleju do wok lub patelni. Gotować marynowanego kurczaka, aż Nie różowy wewnątrz, o 10 protokół.
Napełnij dużą miskę gorącą wodą. Zanurz opakowania pojedynczo w wodzie na około 2 sekundy każdy. Gdy opakowania są usuwane z wody, napełnij je 2 dużymi łyżkami kurczaka i niewielką garścią mieszanki rukoli. Złóż na dwa przeciwległe końce owijki, aby spełnić nadzienie. Następnie złóż dno owijki na górę nadzienia i zwiń.
Podawać z 1/2 szklanki sosem orzechowym do zanurzenia.