Tajskie pieczone skrzydełka z kurczaka z sosem gorąco-kwaśnym

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc wypróbuj Tajskie pieczone skrzydełka z kurczaka z sosem gorąco-kwaśnym. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 392 kalorie, 23G białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.05 za porcję. Jeśli masz płatki paprykowe, syrop kukurydziany, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. 5 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Tajskie smażone skrzydełka z kurczaka z sosem gorąco-kwaśnym i solonym Mango, Pieczony bakłażan po tajsku i groszek z sosem kokosowo-orzechowym, oraz Pikantne Tajskie skrzydełka z kurczaka orzechowego z malinowym sosem Habanero (PB&J Wings).
Instrukcje
Odetnij końcówki skrzydeł, rezerwując je do innego zastosowania, takiego jak kolba, w razie potrzeby, i zmniejsz o połowę skrzydła w stawie. W wytrzymałej, zamykanej plastikowej torbie Wrzuć skrzydła z pastą czosnkową i olejem, aby dobrze je pokryć i pozwól im marynować, schłodzone, przez co najmniej 6 godzin lub przez noc.
Odcedzić skrzydła i osuszyć. Ułóż skrzydełka, Skórka do góry, na olejowanym stojaku brojlerów, posypać je solą i pieprzem do smaku, i pieroić je pod rozgrzanym brojlerem około 4 cali od ciepła przez 8 do 10 minut, lub aż będą złociste. Obróć skrzydła, posypać je solą i pieprzem do smaku, i dusić je przez 5 do 8 minut więcej, lub aż będą złote. Podczas gdy skrzydła są pieczenia, w rondlu wymieszać płatki czerwonej papryki, syrop kukurydziany, i ocet, doprowadzić płyn do wrzenia, mieszając, i przenieść go do miski.
Skrzydełka podawać z sosem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Sparkling Rose, Wino Musujące
Skrzydełka z kurczaka w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Białe mięso jest zazwyczaj w połączeniu z białym winem, aby nie obezwładniać smaku mięsa, więc Chardonnay i sauvignon blanc są bezpiecznymi wyborami. Kurczak przygotowany z sosem pomidorowym lub na pewno sosem z czerwonego wina może i powinien być podawany z czerwonym jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to od A do Z Chardonnay. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
![Od A do Z Chardonnay]()
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.