Tajskie Nadziewane Tofu
Thai Nadziewane Tofu jest a bezglutenowe i bezmleczne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 293 kalorie. Na 1,78 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, cukinia, grzyby shiitake, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Niewiele osób lubiło to Azjatyckie danie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Thai Vegetable Tofu Stir Fry / Thai Veg s, tajska zupa z tofu, jak zrobić tajską zupę z tofu, oraz Pad Thai z Tofu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odcedzić tofu i pokroić każdy kawałek na 4 kwadraty; pokroić każdy kwadrat po przekątnej na 2 Trójkąty. Ustaw Trójkąty tofu bok.
Umieścić grzyby shiitake w misce z gorącą wodą i pozostawić do nawodnienia, aż wilgotne i pulchne, o 20 protokół.
Wyciąć drzewiaste łodygi i drobno posiekać grzyby.
Umieścić cukinię, cebula, czosnek, i papryka jalapeno do robota kuchennego i proces, aż warzywa są prawie pasty; przenieść do miski i wymieszać grzyby shiitake, jajko, sos sojowy, imbir, skrobia kukurydziana, i sos hoisin. Wrzucamy rozdrobnioną kapustę do farszu.
Podgrzać 2 łyżki oleju roślinnego na dużej patelni na średnim ogniu. Pat Trójkąty tofu suche z ręcznikami papierowymi i smażyć na gorącym oleju, aż rumiane ze wszystkich stron z wyjątkiem 1 wąskiej stronie do farszu, 2 do 3 minut czasu smażenia na stronie.
Usuń Trójkąty tofu i ostudzić, aż można je obsłużyć.
Z ostrym nożem do parowania, wyciąć szczelinę w unbrowned boku trójkąta tofu; scoop się centrum tofu z łyżką grejpfruta, pozostawiając ściany trójkąta o 1 / 4-cala grubości. Użyj łyżki, aby obficie wypełnić każdy trójkąt farszem, pozwalając kopiec farszu z kawałka tofu.
Ciepło pozostałe 2 łyżki oleju roślinnego na patelni na średnim ogniu; miejsce Trójkąty tofu, farsz boki w dół, do gorącego oleju i smażyć, aż farsz krawędzi jest rumiane i farsz jest gorący i ustawić wewnątrz, o 5 protokół. Obróć Trójkąty po bokach i refry na minutę lub dwie w gorącym oleju, aby się nagrzać.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. The Winery of Good Hope Bush Vine Chenin Blanc z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
![Winiarnia Good Hope Bush Vine Chenin Blanc]()
Winiarnia Good Hope Bush Vine Chenin Blanc
Chenin jest niezwykle wszechstronnym winogronem, zdolnym do wytwarzania doskonałych win w wielu różnych odmianach, od późnych zbiorów po słomkowe wino do klasycznego wytrawnego Chenin, a nawet Méthode Champenoise. Ten przykład to cudownie żywy, intensywny, owocowy i pięknie wyważony wytrawny Chenin Blanc. Aromaty zielonych jabłek i białej brzoskwini zapraszają do soczystego, ale napiętego podniebienia. Głębia owoców jest tym, co wyróżnia to wino. Wykazuje dużą trwałość smaku i świeżości, która utrzymuje się na podniebieniu długo po tym, jak wino zniknie. Bardzo indywidualny charakter tego wina sprawia, że jest idealnym towarzyszem ciepłych letnich dni i długich, spokojnych wieczorów.