Tajskie krewetki zapiekane z pomidorem, bazylią i kokosem
Tajskie krewetki smażone z pomidorami, bazylią i kokosem mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 235 kalorii, 25g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Na 2,91 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka cebuli, liście bazylii, krewetki, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Krewetki bazyliowe po tajsku z ryżem Bazyliowo-kokosowym, Thai Coconut Curry Basil Shrimp-6 Punktów, oraz Kokosowe Tajskie Risotto Z Zapiekanymi Przegrzebkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W 10-calowej patelni, rozgrzać olej na średnim ogniu. Gotuj krewetki i cebulę w oleju 2 minuty, stale mieszając. Wymieszać z pastą curry; gotować 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Curry
Krewetki
Cebula
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Wymieszaj pomidory, sok z limonki i brązowy cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy Cukier
Sok Z Limonki
Pomidor
3
Podgrzać do wrzenia. Zmniejszyć ciepło; gotować 1 minutę. Wymieszać z mlekiem kokosowym i bazylią.
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Santi Sortesele Pinot Grigio z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.