Tajski zielony rosół
Przepis tajski zielony rosół można zrobić w mniej więcej 1 godzinę i 5 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 430 kalorii. Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis służy 8 i kosztuje 2,52 zł za porcję. 132 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Ten przepis z BBC Good Food wymaga oleju słonecznikowego, rosołu z kurczaka, zielonej fasoli i tajskiej pasty curry. Wiele osób naprawdę lubi to danie główne. Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. Z łyżeczką wynik 63%, to danie jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Tajski Zielony Rosół Curry, Tajska Zielona Zupa Curry Z Soczewicy, oraz Tajska zielona zupa curry szpinakowa.
Instrukcje
Rozgrzej olej na największej patelni, dodaj cebulę i smaż przez 3 minuty, aby zmiękł.
Dodać kurczaka i czosnek i gotować, aż kurczak zmieni kolor.
Dodaj pastę curry, mleko kokosowe, bulion, liście limonki i sos rybny, a następnie gotuj na wolnym ogniu przez 12 minut.
Dodać posiekaną cebulę Topy, zielona fasola i pędy bambusa i gotować przez 4-6 min, aż fasola są po prostu miękkie.
W międzyczasie włóż sok z limonki i bazylię do wąskiego dzbanka i zmiksuj blenderem ręcznym, aby uzyskać gładką zieloną pastę.
Wlać do zupy z pokrojoną w plasterki dymką i podgrzać.
Podawać z limonkami na lekki lunch lub kolację lub jako przystawka do makijażu.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Essay Chenin Blanc. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 9 dolarów.
![Esej Chenin Blanc]()
Esej Chenin Blanc
Essay Chenin Blanc to biała mieszanka o średniej masie, wyprodukowana z białej odmiany Chenin Blanc w RPA. Chenin Blanc nadaje winom aromat sałatki owocowej, guawy i melona oraz orzeźwiającą kwasowość. Niektóre sur leżą na mniej przez kilka miesięcy dodaje złożoności i ciała. Aromatyczny Viognier uzupełnia strukturę owoców o kwiatowe nuty. Wino jest idealne samo w sobie jako aperitif na ganku w upalny letni dzień. Chenin Blanc dobrze komponuje się z szeroką gamą potraw, zwłaszcza sushi, ostryg, azjatyckich Curry, słodko-kwaśnych potraw i letnich sałatek.Mieszanka: 87% Chenin Blanc, 13% Viognier