Tajski Seitan na Lemongrass szaszłyki

Tajski Seitan na Lemongrass szaszłyki
Thai Seitan na Lemongrass szaszłyki może być dobry przepis, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Jedna porcja zawiera 136 kalorii, 19g białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.69 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz sobie bulion z kurczaka, mąkę z ciecierzycy, gluten pszenny i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać nasiona sezamu można śledzić to danie główne z Chleb Bananowy Sezamowy jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. Jest dostarczany przez blog.fatfreevegan.com. od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 62%. Spróbuj Szaszłyki Tofu Z Tajskiej Trawy Cytrynowej, Szaszłyki Wołowe Z Trawy Cytrynowej, oraz Szaszłyki Wieprzowo-Cytrynowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Usuń zewnętrzne liście z łodyg trawy cytrynowej i przyciąć je tak, że są one około 12 cali długości. (Przyciąć Wolny koniec, a nie koniec, w którym liście są połączone.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Eliksir GEliksir G
2
Wymieszać suche składniki, gluten pszenny przez nasiona sezamu, dobrze mieszając, aby równomiernie rozprowadzić przyprawy. Wymieszać imbir, zielona cebula, papryka chili, i czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
SeitanSeitan
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
3
Miso ubić z kilkoma łyżkami bulionu, aż będzie gładkie. Wymieszaj resztę bulionu, a następnie wlej go wraz z olejem sezamowym i sokiem z limonki do suchych składników i mieszaj do dobrze wymieszanego. Ciasto podzielić na sześć równych porcji, po około 1/3 szklanki każda.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
MisoMiso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
1
Połóż dłoń na wierzchu ciasta i delikatnie rozwałkuj w tę i z powrotem, aby wyrównać i całkowicie zamknąć: przeciągnij dolną krawędź folii na ciasto i zwiń. Szczypta oba końce zamknięte i umieścić w parowniku. Nie ma znaczenia, czy szpikulec wystaje. Powtórzyć z innymi kawałkami ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2
Załóż pokrywę na parowiec najlepiej jak potrafisz; ponownie, nie będzie miało znaczenia, czy nie jest całkowicie uszczelniona. Doprowadzić wodę do wrzenia i pary przez 30 minut. Gdy seitan jest wystarczająco chłodny, aby obsługiwać, rozpakować go i brązowy go lekko w naoliwionej patelni grill lub patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
SeitanSeitan
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Podawać z sosem orzechowym lub sosem słodko-kwaśnym z limonką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane świeże Liście Kolendry (około 1 Uncji Wagowo, Około 4 Do 6 Gałązek) Plus Około 6 Gałązek Do DekoracjiPosiekane świeże Liście Kolendry (około 1 Uncji Wagowo, Około 4 Do 6 Gałązek) Plus Około 6 Gałązek Do Dekoracji
Sos OrzechowySos Orzechowy
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Tajski bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 24 dolarów.
Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc
Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc
Podobnie jak Transport na wiosenną łąkę, to urocze wino wyświetla kuszące aromaty rumianku, werbeny cytrynowej, tymianku i pikantnych cytrusów. Na długim, orzeźwiającym podniebieniu, doskonała naturalna kwasowość i wilgotna mineralność żwiru wprowadzają piękną energię do wina, przenosząc smaki zielonego jabłka i gruszki Anjou do jasnego, skoncentrowanego wykończenia.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia20
Magazyn