Tajski Seitan na Lemongrass szaszłyki
Thai Seitan na Lemongrass szaszłyki może być dobry przepis, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Jedna porcja zawiera 136 kalorii, 19g białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.69 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz sobie bulion z kurczaka, mąkę z ciecierzycy, gluten pszenny i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać nasiona sezamu można śledzić to danie główne z Chleb Bananowy Sezamowy jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. Jest dostarczany przez blog.fatfreevegan.com. od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 62%. Spróbuj Szaszłyki Tofu Z Tajskiej Trawy Cytrynowej, Szaszłyki Wołowe Z Trawy Cytrynowej, oraz Szaszłyki Wieprzowo-Cytrynowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usuń zewnętrzne liście z łodyg trawy cytrynowej i przyciąć je tak, że są one około 12 cali długości. (Przyciąć Wolny koniec, a nie koniec, w którym liście są połączone.)
Wymieszać suche składniki, gluten pszenny przez nasiona sezamu, dobrze mieszając, aby równomiernie rozprowadzić przyprawy. Wymieszać imbir, zielona cebula, papryka chili, i czosnek.
Miso ubić z kilkoma łyżkami bulionu, aż będzie gładkie. Wymieszaj resztę bulionu, a następnie wlej go wraz z olejem sezamowym i sokiem z limonki do suchych składników i mieszaj do dobrze wymieszanego. Ciasto podzielić na sześć równych porcji, po około 1/3 szklanki każda.
Połóż dłoń na wierzchu ciasta i delikatnie rozwałkuj w tę i z powrotem, aby wyrównać i całkowicie zamknąć: przeciągnij dolną krawędź folii na ciasto i zwiń. Szczypta oba końce zamknięte i umieścić w parowniku. Nie ma znaczenia, czy szpikulec wystaje. Powtórzyć z innymi kawałkami ciasta.
Załóż pokrywę na parowiec najlepiej jak potrafisz; ponownie, nie będzie miało znaczenia, czy nie jest całkowicie uszczelniona. Doprowadzić wodę do wrzenia i pary przez 30 minut. Gdy seitan jest wystarczająco chłodny, aby obsługiwać, rozpakować go i brązowy go lekko w naoliwionej patelni grill lub patelni.
Podawać z sosem orzechowym lub sosem słodko-kwaśnym z limonką.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Tajski bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 24 dolarów.
![Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc]()
Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc
Podobnie jak Transport na wiosenną łąkę, to urocze wino wyświetla kuszące aromaty rumianku, werbeny cytrynowej, tymianku i pikantnych cytrusów. Na długim, orzeźwiającym podniebieniu, doskonała naturalna kwasowość i wilgotna mineralność żwiru wprowadzają piękną energię do wina, przenosząc smaki zielonego jabłka i gruszki Anjou do jasnego, skoncentrowanego wykończenia.