Tajski rosół

Tajski rosół
Jeśli chcesz dodać więcej Azjatyckie przepisy do pudełka z przepisami, tajski rosół może być przepis, który powinieneś wypróbować. Jedna porcja zawiera 635 kalorii, 73g białka, oraz 17g tłuszczu. Na 3,18 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. 53 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis z BBC Good Food wymaga kciuka wielkości kawałek imbiru, beansprouts, pak choi i mięty. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Z łyżeczką wynik 95%, to danie jest znakomite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Zupa Tom Kha (Tajska Zupa Kokosowa Z Kurczaka), Zupa Tom Kha (Tajska Zupa Kokosowa Z Kurczaka), oraz Tajski Rosół.

Instrukcje

1
Aby zrobić bulion, umieść tuszę kurczaka i skrzydła na dużej patelni. Przykryć zimną wodą, następnie dodać resztę składników i gotować na wolnym ogniu przez 1 godz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
2
Odcedzić rosół z kurczaka na czystą patelnię. Ostrożnie Wybierz dowolne kawałki kurczaka i wróć do bulionu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
3
Odstawić bulion na ciepło i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
4
Dodaj makaron i gotuj przez 3 min do miękkości, następnie wymieszaj fasolki, pak choi, czerwone chilli, sos sojowy, miód i sok z limonki, dodając ściśnięte połówki limonki do garnka. Może być zamrożony w tym momencie. Gotować jeszcze 2 min. Zupę pokroić w miseczki, rozsypać na dymce i liściach mięty, podawać z klinami limonki do wyciskania.
Składniki, których będziesz potrzebować
DymkaDymka
3 Krople Sosu Sojowego3 Krople Sosu Sojowego
Klin WapiennyKlin Wapienny
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Czerwona Papryka ChiliCzerwona Papryka Chili
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Bok ChoyBok Choy
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
ChochlaChochla
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Gabrielskloof Chenin Blanc z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Gabrielskloof Chenin Blanc
Gabrielskloof Chenin Blanc
Chenin Blanc z 2019 r. fermentowano naturalnie w 85% starych beczkach przy minimalnej interwencji, a pozostała część poddawana była fermentacji w stalowych zbiornikach. Na nosie zielone jabłka, Skórka z limonki, miód i mokry kamień. Eleganckie podniebienie z równowagą, świeżością i zachwycającą fakturą.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn