Tajski Kurczak z grilla

Tajski Kurczak z grilla
Thai BBQ Chicken może być tylko Azjatyckie przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 515 kalorii. Ten przepis służy 2 i kosztuje $4.6 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 39 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Mieszanka pieprzu, sos rybny, curry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj BBQ Cheddar Chicken, Najlepsza marynata do kurczaka z grilla, oraz Sałatka z kurczaka z grilla dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać grill do średniej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
2
Za pomocą moździerza i tłucz, zmiażdżyć ząbki czosnku, pieprzu, kolendry, trawy cytrynowej, i Thai chiles na chuncky pasty. Za pomocą dużej łyżki przenieść pastę do dużej miski do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Thai ChiliThai Chili
Eliksir GEliksir G
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
Naturalna Mieszanka Do CiastNaturalna Mieszanka Do Ciast
3
Dodać kurczaka i pozostałe składniki i dobrze wymieszać. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny lub do nocy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
4
Kładziemy kurczaka na grillu, skórkę do dołu i zalewamy marynatą. Grilluj przez około 15 minut, następnie przewróć kurczaka i posmaruj marynatą. Grilluj drugą stronę przez około 15 minut. Wyrzucić marynatę. Gdy kurczak jest ugotowany i delikatny, przełożyć go na półmisek i podawać z ciepłym sosem do zanurzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
5
Wszystkie składniki umieścić w rondlu i umieścić na grillu. Wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Przenieś patelnię do chłodniejszej części grilla i pozwól sosowi gotować na wolnym ogniu przez 10 do 15 minut, od czasu do czasu mieszając. SOS zmniejszy się i stanie się gęsty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Podawać na ciepło z kurczakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków

Polecane wino: Riesling, Chenin Blanc, Gewurztraminer

Tajski bardzo dobrze współpracuje z Riesling, Chenin Blanc i Gewurztraminer. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Winnice Bully Hill Dry Riesling z oceną 5 na 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
Bully Hill Vineyards Dry Riesling
Bully Hill Vineyards Dry Riesling
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia20
Magazyn