Tajski kokosowy Pudding z tapioki z mango przyprawionym Cayenne
Tajski kokosowy Pudding z tapioki z mango przyprawionym Cayenne może być tylko Azjatyckie przepis, którego szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 3,07 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 333 kalorie. Mieszanka x kawałek imbiru, mleko, Tajskie liście bazylii i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Pudding z tapioki przyprawiony kardamonem ze świeżym sosem Mango, Pudding z tapioki kokosowej z sosem Mango, oraz Pudding ryżowy kokosowo-PandaNowy inspirowany tajami ze świeżym Mango.
Instrukcje
1
Połącz pierwsze 6 składników w robocie kuchennym; blend 20 sekund.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
2
Przenieść do średniego rondla; dodać 2 szklanki wody i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
3
Zdjąć patelnię z ognia i niech strome odkryte 20 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Wlać mieszaninę do sitka ustawionego na ciężkim dużym rondlu; naciśnij na ciała stałe, aby uwolnić aromatyzowaną ciecz. Wyrzucać ciała stałe do sitka.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Sito
5
Dodać mleko i cukier do płynu smakowego na patelni; doprowadzić do wrzenia. Wymieszać z tapioką; powrócić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średniej i gotować na wolnym ogniu, aż budyń zgęstnieje i zmniejsza się do 2 1/4 szklanki, często mieszając, o 35 protokół. Wymieszać z mlekiem kokosowym (budyń będzie ciekły).
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko Kokosowe
Tapioka
Cukier
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Przenieś do miski. Przykryć i przechowywać w lodówce na noc.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Wrzucić kostki mango, sok z limonki i cayenne w średniej misce. Podziel tapiokę między 6 szklanek lub misek na łodygach. Top z mieszaniny mango; dekorować gałązkami bazylii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Limonki
Mielony Pieprz Cayenne
Tapioka
Bazylia
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
* Galangal, tajska bazylia, liście limonki kaffir, trawa cytrynowa, mała perłowa tapioka i niesłodzone mleko kokosowe są dostępne na rynkach azjatyckich.
Tajski bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Field Recordings Chenin Blanc. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 4.1 z 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.