Tajski gulasz wołowy z trawą cytrynową i makaronem
Tajski gulasz wołowy z trawą cytrynową i makaronem może być tylko Azjatyckie przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 786 kalorii, 49g białka, oraz 40 g tłuszczu każdy. Na 4,07 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 8 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz olej roślinny, płatki kokosowe, imbir i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 45 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Gulasz wołowy z trawy cytrynowej z makaronem, Wegańska tajska zielona zupa Curry z trawą cytrynową z kluskami z cukinii, oraz Roladki wołowe z trawy cytrynowej z makaronem ryżowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Trawa cytrynowa, czosnek, liście limonki kaffir, imbir i 2 chiles w robocie kuchennym, aż powstanie drobna pasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Limonki Kaffir
Trawa Cytrynowa
Papryka Chili
Czosnek
Imbir
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
2
Wołowinę doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Wołowina
3
Rozgrzać olej w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu. Pracując partiami, gotować wołowinę, obracając od czasu do czasu, aż zbrązowieje, 1015 minut; przenieść na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wołowina
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
4
Gotuj pastę z trawy cytrynowej w tym samym garnku, często mieszając, aż trawa cytrynowa zacznie mięknąć, 58 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trawa Cytrynowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
5
Dodaj anyż, cynamon, sos sojowy, sos rybny, brązowy cukier, wołowinę z dowolnymi sokami i 10 szklankami wody. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, częściowo przykryte, skimming okazjonalnie, aż wołowina będzie miękka i płyn jest lekko zagęszczony, 2 1/23 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy Cukier
Sos Rybny
Anyż Gwiaździsty
Sos Sojowy
Cynamon
Woda
Wołowina
6
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 177°. grzać płatki kokosowe na blasze do pieczenia, rzucając od czasu do czasu, aż złoty na brzegach, o 4 protokół; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Kokosowe
Tosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Piekarnik
7
Dodaj szalotki i marchew do duszenia i gotuj, częściowo przykryte, aż warzywa będą miękkie i wołowina rozpadnie się, 3545 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Szalotka
Marchew
Wołowina
Gulasz
8
Wymieszać w szalotki (powinny one zwiędnąć lekko).
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Cebula
9
Tymczasem gotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
10
Makaron podzielić między miski i chochli gulasz nad; top z tosty kokosowe i więcej szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Cebula
Kokos
Makarony
Gulasz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
Chochla
11
Podawać z limonkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin Wapienny
12
DO AHEAD: gulasz (bez makaronu) można zrobić 3 dni wcześniej.
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Lubanzi Chenin Blanc z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.