Tajski Dip Kokosowy (Sangkhaya)

Thai Coconut Custard Dip (Sangkhaya) może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 744 kalorie, 14g białka, oraz 34g tłuszczu każdy. Na 1,46 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 9 smakoszy i kucharzy. Super Bowl będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz chleb, żółtka jaj, skrobię kukurydzianą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tajski tort herbaciany ze skondensowanym sosem mlecznym, Pikantne Wegańskie Tajskie Kokosowe czerwone Curry z ryżem kokosowo-szafranowym, oraz Ciasto z kremem kokosowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokroić liście pandan na kawałki o grubości jednego cala i umieścić je w blenderze lub robocie wraz z mlekiem kokosowym. Zmiksować na gładką masę i odcedzić. Gumową szpatułką wycisnąć z mieszaniny jak najwięcej płynu. Mam nadzieję, że dostaniesz jedną filiżankę mieszanki pandanowo-kokosowej. Jeśli nie, Dodaj więcej mleka kokosowego lub pełnego mleka do płynu, aby zmierzyć jedną filiżankę.
W średnim rondlu ubić żółtka, cukier, sól i skrobię kukurydzianą na gładką masę. Bardzo powoli ubijaj mieszankę mleka pandanowo-kokosowego. Upewnij się, że nie ma grudek.
Umieść rondel na średnim ogniu i powoli doprowadzaj mieszaninę do delikatnego wrzenia, stale ubijając. W ciągu około dwóch minut mieszanina zagęści się do konsystencji jogurtu. Kiedy tak się stanie, zdejmij rondel z ognia.
W międzyczasie, paruj kostki chleba, umieszczając je w żaroodpornej misce, przykrytej plastikową folią i podgrzewaj w mikrofalówce przez 40 do 60 sekund. Trzymaj chleb przykryty.
Gdy dip ostygnie do temperatury nieco cieplejszej niż temperatura pokojowa, przenieś go do miski i podawaj z kostkami chleba na parze.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla tajskich. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Wina Fram Chenin Blanc z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 32 dolarów za butelkę.
![Fram Wina Chenin Blanc]()
Fram Wina Chenin Blanc
Szczególny obszar, z którego pochodzą te winogrona, jest w rzeczywistości bliższy Clanwilliam niż Citrusdal, ale część dotycząca góry jest bardzo prawdziwa. Położone w głębokiej czerwonej piaszczystej glebie, na farmie z widokiem na mekkę raków Lambertsbay z jednej strony i Olifantsriver i bulshoek dam z drugiej strony. Zwarta pikantna kwasowość jest cechą wyróżniającą Chenin blanc z tego obszaru, połącz to z dojrzałością, która dodaje ogromnej złożoności i wiesz, że jest tu wiele miłości.