Tajski Dip Kokosowy (Sangkhaya)

Tajski Dip Kokosowy (Sangkhaya)
Thai Coconut Custard Dip (Sangkhaya) może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 744 kalorie, 14g białka, oraz 34g tłuszczu każdy. Na 1,46 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 9 smakoszy i kucharzy. Super Bowl będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz chleb, żółtka jaj, skrobię kukurydzianą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tajski tort herbaciany ze skondensowanym sosem mlecznym, Pikantne Wegańskie Tajskie Kokosowe czerwone Curry z ryżem kokosowo-szafranowym, oraz Ciasto z kremem kokosowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pokroić liście pandan na kawałki o grubości jednego cala i umieścić je w blenderze lub robocie wraz z mlekiem kokosowym. Zmiksować na gładką masę i odcedzić. Gumową szpatułką wycisnąć z mieszaniny jak najwięcej płynu. Mam nadzieję, że dostaniesz jedną filiżankę mieszanki pandanowo-kokosowej. Jeśli nie, Dodaj więcej mleka kokosowego lub pełnego mleka do płynu, aby zmierzyć jedną filiżankę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
1 Szklanka Pełnego Mleka Lub śmietanki1 Szklanka Pełnego Mleka Lub śmietanki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
2
W średnim rondlu ubić żółtka, cukier, sól i skrobię kukurydzianą na gładką masę. Bardzo powoli ubijaj mieszankę mleka pandanowo-kokosowego. Upewnij się, że nie ma grudek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Tabliczka Półsłodkiej CzekoladyTabliczka Półsłodkiej Czekolady
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
3
Umieść rondel na średnim ogniu i powoli doprowadzaj mieszaninę do delikatnego wrzenia, stale ubijając. W ciągu około dwóch minut mieszanina zagęści się do konsystencji jogurtu. Kiedy tak się stanie, zdejmij rondel z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
4
Niech budyń ostygnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
5
W międzyczasie, paruj kostki chleba, umieszczając je w żaroodpornej misce, przykrytej plastikową folią i podgrzewaj w mikrofalówce przez 40 do 60 sekund. Trzymaj chleb przykryty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dynie Do CiastaDynie Do Ciasta
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
6
Gdy dip ostygnie do temperatury nieco cieplejszej niż temperatura pokojowa, przenieś go do miski i podawaj z kostkami chleba na parze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dynie Do CiastaDynie Do Ciasta
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla tajskich. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Wina Fram Chenin Blanc z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 32 dolarów za butelkę.
Fram Wina Chenin Blanc
Fram Wina Chenin Blanc
Szczególny obszar, z którego pochodzą te winogrona, jest w rzeczywistości bliższy Clanwilliam niż Citrusdal, ale część dotycząca góry jest bardzo prawdziwa. Położone w głębokiej czerwonej piaszczystej glebie, na farmie z widokiem na mekkę raków Lambertsbay z jednej strony i Olifantsriver i bulshoek dam z drugiej strony. Zwarta pikantna kwasowość jest cechą wyróżniającą Chenin blanc z tego obszaru, połącz to z dojrzałością, która dodaje ogromnej złożoności i wiesz, że jest tu wiele miłości.
TrudnośćNormalny
Gotowe W15 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia5
Magazyn