Tajska wołowina z sosem kokosowym
Przepis tajska wołowina z sosem kokosowym jest gotowy w około 20 minut i zdecydowanie jest wybitnym bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników azjatyckiego jedzenia. Na 5,76 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 52g tłuszczu, oraz w sumie 1193 kalorii. Ten przepis służy 2. 103 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis z BBC Good Food wymaga chilli, soku z limonki, oleju roślinnego i kremu kokosowego. Sprawdza się jako danie główne. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 97%. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Tajska Sałatka wołowa z sosem orzechowo-limonkowym, Tajska Wołowina Kokosowa Zupa Curry, oraz Tajska Wołowina Z Chiles I Bazylią Nad Ryżem Kokosowym.
Instrukcje
Natrzeć 1 łyżkę pasty curry na stek.
Rozgrzać olej na patelni i doprowadzić małą patelnię z wodą do wrzenia. Gotować stek przez 2 min z każdej strony na średnio rzadkie, lub według własnych upodobań.
Przenieść na talerz i przykryć folią, aby utrzymać ciepło.
Dodaj pozostałą pastę curry, krem kokosowy, cukier, chili i skórkę z limonki i sok na patelnię i bąbelki, aż lekko zgęstnieje. W międzyczasie dodajemy fasolę do wrzącej wody i gotujemy przez 3 min, następnie odcedzamy.
Do sosu wlać wszelkie soki spoczynkowe ze steku, a następnie pokroić stek w paski.
Podgrzać ryż (jeśli nie jest już gorący), a następnie podzielić na 2 miski. Na wierzchu fasola, stek, SOS kokosowy, kolendra i chrupiąca cebula.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest Field Recordings Chenin Blanc. Ma 4.1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![Field Recordings Chenin Blanc]()
Field Recordings Chenin Blanc
Smaki muszli ostryg, jabłek granny smith, rumianku i żonkila.