Tajska wołowina z sosem kokosowym

Tajska wołowina z sosem kokosowym
Przepis tajska wołowina z sosem kokosowym jest gotowy w około 20 minut i zdecydowanie jest wybitnym bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników azjatyckiego jedzenia. Na 5,76 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 52g tłuszczu, oraz w sumie 1193 kalorii. Ten przepis służy 2. 103 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis z BBC Good Food wymaga chilli, soku z limonki, oleju roślinnego i kremu kokosowego. Sprawdza się jako danie główne. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 97%. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Tajska Sałatka wołowa z sosem orzechowo-limonkowym, Tajska Wołowina Kokosowa Zupa Curry, oraz Tajska Wołowina Z Chiles I Bazylią Nad Ryżem Kokosowym.

Instrukcje

1
Natrzeć 1 łyżkę pasty curry na stek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CurryPasta Curry
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
2
Rozgrzać olej na patelni i doprowadzić małą patelnię z wodą do wrzenia. Gotować stek przez 2 min z każdej strony na średnio rzadkie, lub według własnych upodobań.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Przenieść na talerz i przykryć folią, aby utrzymać ciepło.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
4
Dodaj pozostałą pastę curry, krem kokosowy, cukier, chili i skórkę z limonki i sok na patelnię i bąbelki, aż lekko zgęstnieje. W międzyczasie dodajemy fasolę do wrzącej wody i gotujemy przez 3 min, następnie odcedzamy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem KokosowyKrem Kokosowy
Pasta CurryPasta Curry
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Do sosu wlać wszelkie soki spoczynkowe ze steku, a następnie pokroić stek w paski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
6
Podgrzać ryż (jeśli nie jest już gorący), a następnie podzielić na 2 miski. Na wierzchu fasola, stek, SOS kokosowy, kolendra i chrupiąca cebula.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest Field Recordings Chenin Blanc. Ma 4.1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
Field Recordings Chenin Blanc
Field Recordings Chenin Blanc
Smaki muszli ostryg, jabłek granny smith, rumianku i żonkila.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia60
Magazyn