Tajska Tilapia z sosem orzechowym
Tajska Tilapia z sosem orzechowym to bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 295 kalorii, 33g białka, oraz 11g tłuszczu. Na 3,26 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odebrać stir-smażyć warzywa, sos orzechowy, olej roślinny, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać mieszane warzywa, można śledzić to danie główne z Deser Z Pumpkin Pie jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest super. Spróbuj Pieczona Tilapia Z Tajskim Kokosowym Sosem Curry, Pieczona Tilapia Z Tajskim Sosem Kokosowo-Curry, oraz Pieczona Tilapia z tajskim sosem kokosowo-Curry dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 12-calowej patelni nonstick, podgrzać 2 łyżeczki oleju na dużym ogniu.
Dodać mrożone warzywa; gotować od 4 do 5 minut, często mieszając, aż będą chrupiące-miękkie. Warzywa podzielić na 4 talerze obiadowe; przykryć do ogrzania.
Dodaj 1 łyżka oleju do tej samej patelni; zmniejszyć ogień do średnio-wysokiej.
Dodać filety rybne; gotować 3 minuty. Włączyć ryby; łyżka i rozprowadzić 1 łyżka sosu orzechowego na każdym filecie na pokrycie. Gotować około 4 minut dłużej lub aż ryby płatki łatwo widelcem.
Podawać ryby z warzywami.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące
Tilapię można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Skyfall Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 13 dolarów za butelkę.
![Skyfall Pinot Gris]()
Skyfall Pinot Gris
Blada słoma w Kolorze z nutami mango, kwiatu cytrusów i banana w nosie. Na podniebieniu mieszanka owoców tropikalnych rozwija się w smakach mandarynki, mango, grejpfruta i banana. Te tropikalne nuty są kontynuowane przez długi i utrzymujący się finisz.