Tajska Sałatka Wołowa Z " Maximum Flavor

Tajska Sałatka Wołowa Z
Tajska Sałatka wołowa z ' maksymalny smak może być tylko danie główne szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 399 kalorii. Na 3,27 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Jeśli masz sos sojowy tamari, ząbek czosnku, olej arachidowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ziemniaki Pieczone Cytrynowo Z " Maximum Flavor, Boczek i jajka z " maksimum smaku, oraz Kremowy Szpinak Z Cytrusowym Kosho Od " Maximum Flavor dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połóż wołowinę na desce do krojenia i usuń srebrną skórę lub duże kawałki zewnętrznego tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
2
Wytnij siatkę krzyżową na wierzch mięsa, przecinając około 1/2 cala (13 mm) głębokości i pozostawiając około 1/2 cala (13 mm) między liniami. Odwróć mięso i powtórz na dole, uważając, aby nie przeciąć całego mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
3
W małej misce, połączyć czosnek, jalapeño, marynowany imbir, Słodki wermut, sos sojowy, i sos rybny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir MarynowanyImbir Marynowany
Sos RybnySos Rybny
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
WermutWermut
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Włożyć mięso do worka zip-top wielkości galonów i dodać marynatę. Wycisnąć nadmiar powietrza i zamknąć worek. Odwróć torebkę kilka razy,aby mięso było równomiernie pokryte. Przechowywać w lodówce mięso w torbie na naczyniu do pieczenia lub duży talerz przez co najmniej 24 godzin, a najlepiej 48, przewracając mięso dwa razy dziennie, aby umożliwić smaki do wchłonięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
5
Zrób sałatkę: w dniu, w którym planujesz ugotować mięso, zetrzyj skórkę z grejpfrutów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Soli I Więcej Do Obramowania SzkłaSzczypta Soli I Więcej Do Obramowania Szkła
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
6
Przenieść skórkę do małego pojemnika, przykryć i zarezerwować w lodówce. Użyj noża, aby wyciąć górę i dół każdego grejpfruta, odsłaniając wewnętrzne segmenty. Stań grejpfruta na desce do krojenia i pare off skóry, krojenie go od góry do dołu, po krzywej owoców. Po usunięciu całego rdzenia, przytrzymaj grejpfruta na małej misce i użyj noża do parowania, aby przeciąć między membranami i uwolnić segmenty, pozwalając im wpaść do miski. Wyciśnij Pozostałe membrany nad segmentami, łapiąc sok w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Soli I Więcej Do Obramowania SzkłaSzczypta Soli I Więcej Do Obramowania Szkła
Brzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W PlastryBrzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W Plastry
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
7
Z miski wyjąć segmenty grejpfruta, pokroić na trzy części, przenieść do innej miski i odstawić osobno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Soli I Więcej Do Obramowania SzkłaSzczypta Soli I Więcej Do Obramowania Szkła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
8
Dodaj cukier palmowy, ocet ryżowy, sos rybny i sól do miski soku grejpfrutowego. Wymieszać, aby rozpuścić sól i cukier. Odstawić segmenty grejpfruta do miski. Obrać papaję i pokroić na pół wzdłuż i usunąć nasiona. Użyj mandoliny, aby cienko pokroić owoce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czerwony Grejpfrut, Bez Pestek, Przekrojony Na Pół1 Czerwony Grejpfrut, Bez Pestek, Przekrojony Na Pół
1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego
Sos RybnySos Rybny
Szczypta Soli I Więcej Do Obramowania SzkłaSzczypta Soli I Więcej Do Obramowania Szkła
Cukier PalmowyCukier Palmowy
Zwykły AnanasZwykły Ananas
Brzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W PlastryBrzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W Plastry
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MandolinaMandolina
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
9
Dodaj papaja do grejpfruta vinaigrette i wymieszać, aby wymieszać z segmentami grejpfruta. Przykryć sałatkę i rezerwy w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
Szczypta Soli I Więcej Do Obramowania SzkłaSzczypta Soli I Więcej Do Obramowania Szkła
Zwykły AnanasZwykły Ananas
10
Podgrzać dużą patelnię żeliwną na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
11
Usuń wołowinę z marynaty i usuń plastry czosnku lub jalapeño, które mogą być przyklejone do niego. Mięso doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
12
Dodać 1/4 cala (6 mm) oleju na dno gorącej patelni, a gdy olej mieni się, wsunąć mięso na patelnię. Zmniejsz temperaturę do średniej. Gotować mięso przez 30 sekund i delikatnie obrócić. Gotować przez 30 sekund na drugiej stronie i ponownie odwrócić mięso. Powtarzaj ten proces, aż mięso będzie gotowane przez łącznie 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
13
Podczas gotowania mięsa umieść połowę liści kolendry na półmisku wystarczająco dużym, aby pomieścić mięso. Gdy mięso zakończy gotowanie, przenieś je z patelni na łóżko z liści kolendry. Przykryj górną część mięsa pozostałymi liśćmi kolendry, a następnie odwróć duży talerz nad mięsem, aby utrzymać się w cieple, podczas gdy odpoczywa.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
14
Niech reszta mięsa przez co najmniej 5 minut; ciepło uwolni oleje w ziołach i będą przenikać mięso podczas odpoczynku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
15
Usuń górną płytę i przenieś mięso, nadal pokryte liśćmi kolendry, na deskę do krojenia. Mięso pokroić w plasterki, kroić na ziarno.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
16
Umieścić mięso na półmisku i dodać soki i resztki kolendry z deski do krojenia lub płyty spoczynkowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
17
Dodaj rukolę do marynowanej sałatki owocowej i delikatnie wymieszaj, aby połączyć. Posmakuj i w razie potrzeby dodaj szczyptę soli. Ułóż sałatkę na mięsie i podawaj natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nie Z Lokalnego OgroduNie Z Lokalnego Ogrodu
Brzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W PlastryBrzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W Plastry
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
TrudnośćEkspert
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia14
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn