Tajska Sałatka Wołowa Z " Maximum Flavor

Tajska Sałatka Wołowa Z
Tajska Sałatka wołowa z ' maksymalny smak może być tylko danie główne szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 399 kalorii. Na 3,27 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Jeśli masz sos sojowy tamari, ząbek czosnku, olej arachidowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ziemniaki Pieczone Cytrynowo Z " Maximum Flavor, Boczek i jajka z " maksimum smaku, oraz Kremowy Szpinak Z Cytrusowym Kosho Od " Maximum Flavor dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połóż wołowinę na desce do krojenia i usuń srebrną skórę lub duże kawałki zewnętrznego tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
2
Wytnij siatkę krzyżową na wierzch mięsa, przecinając około 1/2 cala (13 mm) głębokości i pozostawiając około 1/2 cala (13 mm) między liniami. Odwróć mięso i powtórz na dole, uważając, aby nie przeciąć całego mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
3
W małej misce, połączyć czosnek, jalapeño, marynowany imbir, Słodki wermut, sos sojowy, i sos rybny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir MarynowanyImbir Marynowany
Sos RybnySos Rybny
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
WermutWermut
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Włożyć mięso do worka zip-top wielkości galonów i dodać marynatę. Wycisnąć nadmiar powietrza i zamknąć worek. Odwróć torebkę kilka razy,aby mięso było równomiernie pokryte. Przechowywać w lodówce mięso w torbie na naczyniu do pieczenia lub duży talerz przez co najmniej 24 godzin, a najlepiej 48, przewracając mięso dwa razy dziennie, aby umożliwić smaki do wchłonięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
5
Zrób sałatkę: w dniu, w którym planujesz ugotować mięso, zetrzyj skórkę z grejpfrutów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Soli I Więcej Do Obramowania SzkłaSzczypta Soli I Więcej Do Obramowania Szkła
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
6
Przenieść skórkę do małego pojemnika, przykryć i zarezerwować w lodówce. Użyj noża, aby wyciąć górę i dół każdego grejpfruta, odsłaniając wewnętrzne segmenty. Stań grejpfruta na desce do krojenia i pare off skóry, krojenie go od góry do dołu, po krzywej owoców. Po usunięciu całego rdzenia, przytrzymaj grejpfruta na małej misce i użyj noża do parowania, aby przeciąć między membranami i uwolnić segmenty, pozwalając im wpaść do miski. Wyciśnij Pozostałe membrany nad segmentami, łapiąc sok w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Soli I Więcej Do Obramowania SzkłaSzczypta Soli I Więcej Do Obramowania Szkła
Brzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W PlastryBrzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W Plastry
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Z miski wyjąć segmenty grejpfruta, pokroić na trzy części, przenieść do innej miski i odstawić osobno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Soli I Więcej Do Obramowania SzkłaSzczypta Soli I Więcej Do Obramowania Szkła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
8
Dodaj cukier palmowy, ocet ryżowy, sos rybny i sól do miski soku grejpfrutowego. Wymieszać, aby rozpuścić sól i cukier. Odstawić segmenty grejpfruta do miski. Obrać papaję i pokroić na pół wzdłuż i usunąć nasiona. Użyj mandoliny, aby cienko pokroić owoce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czerwony Grejpfrut, Bez Pestek, Przekrojony Na Pół1 Czerwony Grejpfrut, Bez Pestek, Przekrojony Na Pół
1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego
Sos RybnySos Rybny
Szczypta Soli I Więcej Do Obramowania SzkłaSzczypta Soli I Więcej Do Obramowania Szkła
Cukier PalmowyCukier Palmowy
Zwykły AnanasZwykły Ananas
Brzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W PlastryBrzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W Plastry
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MandolinaMandolina
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
9
Dodaj papaja do grejpfruta vinaigrette i wymieszać, aby wymieszać z segmentami grejpfruta. Przykryć sałatkę i rezerwy w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Winegretu Z Wermutu3 łyżki Winegretu Z Wermutu
Szczypta Soli I Więcej Do Obramowania SzkłaSzczypta Soli I Więcej Do Obramowania Szkła
Zwykły AnanasZwykły Ananas
10
Podgrzać dużą patelnię żeliwną na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
11
Usuń wołowinę z marynaty i usuń plastry czosnku lub jalapeño, które mogą być przyklejone do niego. Mięso doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
12
Dodać 1/4 cala (6 mm) oleju na dno gorącej patelni, a gdy olej mieni się, wsunąć mięso na patelnię. Zmniejsz temperaturę do średniej. Gotować mięso przez 30 sekund i delikatnie obrócić. Gotować przez 30 sekund na drugiej stronie i ponownie odwrócić mięso. Powtarzaj ten proces, aż mięso będzie gotowane przez łącznie 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
13
Podczas gotowania mięsa umieść połowę liści kolendry na półmisku wystarczająco dużym, aby pomieścić mięso. Gdy mięso zakończy gotowanie, przenieś je z patelni na łóżko z liści kolendry. Przykryj górną część mięsa pozostałymi liśćmi kolendry, a następnie odwróć duży talerz nad mięsem, aby utrzymać się w cieple, podczas gdy odpoczywa.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
14
Niech reszta mięsa przez co najmniej 5 minut; ciepło uwolni oleje w ziołach i będą przenikać mięso podczas odpoczynku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
15
Usuń górną płytę i przenieś mięso, nadal pokryte liśćmi kolendry, na deskę do krojenia. Mięso pokroić w plasterki, kroić na ziarno.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
16
Umieścić mięso na półmisku i dodać soki i resztki kolendry z deski do krojenia lub płyty spoczynkowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
17
Dodaj rukolę do marynowanej sałatki owocowej i delikatnie wymieszaj, aby połączyć. Posmakuj i w razie potrzeby dodaj szczyptę soli. Ułóż sałatkę na mięsie i podawaj natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nie Z Lokalnego OgroduNie Z Lokalnego Ogrodu
Brzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W PlastryBrzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W Plastry
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
TrudnośćEkspert
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia14
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn