Tajska Sałatka Wołowa Z " Maximum Flavor
Tajska Sałatka wołowa z ' maksymalny smak może być tylko danie główne szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 399 kalorii. Na 3,27 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Jeśli masz sos sojowy tamari, ząbek czosnku, olej arachidowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ziemniaki Pieczone Cytrynowo Z " Maximum Flavor, Boczek i jajka z " maksimum smaku, oraz Kremowy Szpinak Z Cytrusowym Kosho Od " Maximum Flavor dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połóż wołowinę na desce do krojenia i usuń srebrną skórę lub duże kawałki zewnętrznego tłuszczu.
Wytnij siatkę krzyżową na wierzch mięsa, przecinając około 1/2 cala (13 mm) głębokości i pozostawiając około 1/2 cala (13 mm) między liniami. Odwróć mięso i powtórz na dole, uważając, aby nie przeciąć całego mięsa.
W małej misce, połączyć czosnek, jalapeño, marynowany imbir, Słodki wermut, sos sojowy, i sos rybny.
Włożyć mięso do worka zip-top wielkości galonów i dodać marynatę. Wycisnąć nadmiar powietrza i zamknąć worek. Odwróć torebkę kilka razy,aby mięso było równomiernie pokryte. Przechowywać w lodówce mięso w torbie na naczyniu do pieczenia lub duży talerz przez co najmniej 24 godzin, a najlepiej 48, przewracając mięso dwa razy dziennie, aby umożliwić smaki do wchłonięcia.
Zrób sałatkę: w dniu, w którym planujesz ugotować mięso, zetrzyj skórkę z grejpfrutów.
Przenieść skórkę do małego pojemnika, przykryć i zarezerwować w lodówce. Użyj noża, aby wyciąć górę i dół każdego grejpfruta, odsłaniając wewnętrzne segmenty. Stań grejpfruta na desce do krojenia i pare off skóry, krojenie go od góry do dołu, po krzywej owoców. Po usunięciu całego rdzenia, przytrzymaj grejpfruta na małej misce i użyj noża do parowania, aby przeciąć między membranami i uwolnić segmenty, pozwalając im wpaść do miski. Wyciśnij Pozostałe membrany nad segmentami, łapiąc sok w misce.
Z miski wyjąć segmenty grejpfruta, pokroić na trzy części, przenieść do innej miski i odstawić osobno.
Dodaj cukier palmowy, ocet ryżowy, sos rybny i sól do miski soku grejpfrutowego. Wymieszać, aby rozpuścić sól i cukier. Odstawić segmenty grejpfruta do miski. Obrać papaję i pokroić na pół wzdłuż i usunąć nasiona. Użyj mandoliny, aby cienko pokroić owoce.
Dodaj papaja do grejpfruta vinaigrette i wymieszać, aby wymieszać z segmentami grejpfruta. Przykryć sałatkę i rezerwy w temperaturze pokojowej.
Podgrzać dużą patelnię żeliwną na średnim ogniu.
Usuń wołowinę z marynaty i usuń plastry czosnku lub jalapeño, które mogą być przyklejone do niego. Mięso doprawić solą.
Dodać 1/4 cala (6 mm) oleju na dno gorącej patelni, a gdy olej mieni się, wsunąć mięso na patelnię. Zmniejsz temperaturę do średniej. Gotować mięso przez 30 sekund i delikatnie obrócić. Gotować przez 30 sekund na drugiej stronie i ponownie odwrócić mięso. Powtarzaj ten proces, aż mięso będzie gotowane przez łącznie 6 minut.
Podczas gotowania mięsa umieść połowę liści kolendry na półmisku wystarczająco dużym, aby pomieścić mięso. Gdy mięso zakończy gotowanie, przenieś je z patelni na łóżko z liści kolendry. Przykryj górną część mięsa pozostałymi liśćmi kolendry, a następnie odwróć duży talerz nad mięsem, aby utrzymać się w cieple, podczas gdy odpoczywa.
Niech reszta mięsa przez co najmniej 5 minut; ciepło uwolni oleje w ziołach i będą przenikać mięso podczas odpoczynku.
Usuń górną płytę i przenieś mięso, nadal pokryte liśćmi kolendry, na deskę do krojenia. Mięso pokroić w plasterki, kroić na ziarno.
Umieścić mięso na półmisku i dodać soki i resztki kolendry z deski do krojenia lub płyty spoczynkowej.
Dodaj rukolę do marynowanej sałatki owocowej i delikatnie wymieszaj, aby połączyć. Posmakuj i w razie potrzeby dodaj szczyptę soli. Ułóż sałatkę na mięsie i podawaj natychmiast.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla tajskich. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc]()
Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc
Lang & Reed 2015 Chenin Blanc-Napa Valley ma brzoskwinię i owoce tropikalne, które są natychmiast na nosie, z niezbędną nutą plastra miodu (tradycyjny charakter odmianowy) i mniejszą ekspresją jabłek i cytrusów. Na podniebieniu aromaty są odzwierciedlone i mają jeszcze silniejszą obecność dzięki egzotycznym cytrusowym nutom żółtego jabłka, które nadają mu dokładną cierpkość. Tekstura jest delikatna, a smaki rozszerzają się z odrobiną soli mineralnej, co prowadzi do jasnej, ostrej kwasowości, dodając orzeźwiającego charakteru wina. Rozkwita i zwiększy złożoność dzięki dodatkowemu czasowi butelkowania.