Tajska Czerwona Zupa Curry Tofu

Tajska Czerwona Zupa Curry Tofu
Thai Red Curry zupa tofu może być dobry przepis, aby poszerzyć swoją kolekcję zupy. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegański przepis ma 443 kalorie, 10g białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. Na 4,44 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dość drogie przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Udaj się do sklepu i odbierz sok z limonki, trawę cytrynową, kurkumę w proszku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Tajskie Curry Warzyw I Zupa Tofu Przepis, Tajskie czerwone Curry z warzywami, oraz Tajskie Curry Tofu.

Instrukcje

1
Przynieś mleko kokosowe, bulion, galangal, trawę cytrynową i liście kaffiru na wolnym ogniu w dużym garnku na średnim ogniu. Gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut, ale nie pozwól, aby bulion się w pełni zagotował.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Eliksir GEliksir G
GalangalGalangal
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
2
Odcedzić bulion i wyrzucić ciała stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
3
Ubić czerwoną pastę curry, następnie dodać do zupy tofu, grzyby shiitake, pieczarki, sok z limonki, brązowy cukier i kurkumę. Kontynuuj gotowanie na wolnym ogniu, aż grzyby zmiękną, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
1 łyżka świeżego Tymianku, 4 Gałązki, Drobno Posiekane1 łyżka świeżego Tymianku, 4 Gałązki, Drobno Posiekane
Czerwona Pasta CurryCzerwona Pasta Curry
1 Do 1-1/3 Szklanki Wody1 Do 1-1/3 Szklanki Wody
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
KurkumaKurkuma
1/4 łyżeczki Pieprzu Cayenne W Proszku, Opcjonalnie1/4 łyżeczki Pieprzu Cayenne W Proszku, Opcjonalnie
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
4
Tymczasem doprowadzić duży garnek lekko osolonej wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
5
Dodaj makaron ryżowy i gotuj przez 3 do 4 minut, aż będzie miękki; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
6
Umieść odsączony makaron w pojedynczych miseczkach, a następnie zupę z kadzi nad makaronem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
1/4 łyżeczki Pieprzu Cayenne W Proszku, Opcjonalnie1/4 łyżeczki Pieprzu Cayenne W Proszku, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
ChochlaChochla
7
Dekoruj pokruszonymi płatkami czerwonej papryki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Azjatka W menu? Spróbuj sparować z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Można spróbować wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 32 dolarów za butelkę.
Wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc
Wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc
Złożony i elegancki, z warstwami czystych, skoncentrowanych owoców gruszkowych, cytrusowych i pestkowych, przepyszną kwasowością i pikantnym, mineralnym rdzeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia9
Magazyn