Tajska bazylia wołowa z makaronem ryżowym

Tajska bazylia wołowa z makaronem ryżowym
Tajska bazylia Wołowina z makaronem ryżowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $3.95 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 305 kalorii. Ten przepis służy 4. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz cukier, pomidorki koktajlowe, sok z limonki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Tajski makaron wołowo-bazyliowy z sosem Shiitake, Tajska Wołowina Z Chiles I Bazylią Nad Ryżem Kokosowym, oraz 20 minut tajska bazylia wołowina i trawa cytrynowa miski ryżu dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej dużą patelnię grillową na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do GrillaPatelnia Do Grilla
2
Podczas gdy patelnia się nagrzewa, zagotuj wodę w dużym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
3
Dodaj stek na patelni grill; grill 5 minut z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do GrillaPatelnia Do Grilla
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
4
Stek posypać solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
SólSól
5
Stek pokroić na cienkie plasterki.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiarnaZiarna
StekStek
6
Podczas gotowania stek, dodać szparagi do wrzącej wody; gotować 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
StekStek
WodaWoda
7
Szparagi wyjąć łyżką szczelinową.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
8
Dodaj makaron do wrzącej wody; gotować 3 protokół lub aż gotowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
WodaWoda
9
Odcedzić; dobrze spłukać.
10
Makaron pokroić na mniejsze kawałki; umieścić w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
11
Podczas gdy makaron gotować, połączyć cukier, sok z limonki, sos rybny, i curry pasty w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CurryPasta Curry
Sos RybnySos Rybny
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
MakaronyMakarony
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
12
Dodaj połowę mieszanki limonki do średniej miski z makaronem; wrzucić do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
WapnoWapno
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
13
Dodaj stek, szparagi, pomidory, i bazylia do pozostałej mieszanki limonki w dużej misce; wrzucić do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
PomidorPomidor
BazyliaBazylia
StekStek
WapnoWapno
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
14
Podawać mieszaninę stek nad makaronem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
StekStek

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które możesz spróbować, jest mieszanka Essay Chenin Blanc. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Esej Chenin Blanc Blend
Esej Chenin Blanc Blend
Stare, krzewiaste wino chenin blanc zostało użyte jako kotwica tego wina i nadaje mu intensywną owocowość i orzeźwiającą kwasowość. Viognier dodaje kwiatowe i pikantne nuty i miękkie, atrakcyjne bogactwo podniebienia. Doskonały do grillowanych owoców morza i kurczaka.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia56
Magazyn