Tajny składnik (Chorizo): Dwuserowe Quesadillas Chorizo z rukolą

Tajny składnik (Chorizo): Dwuserowe Quesadillas Chorizo z rukolą wodną może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 2 i kosztuje $2.32 za porcję. Jedna porcja zawiera 773 kalorie, 31g białka, oraz 57 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jeśli masz liście rukoli, ser feta, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Przynosi wam poważne jedzenie. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 59%, co jest dobre. Spróbuj Tajny składnik (Chorizo): Chorizo-chrupiące ziemniaki z perłową cebulą i całym czosnkiem, Tajny składnik (Chorizo): Chorizo-gotowane na parze małże i małże z białą fasolą, oraz Tajny składnik (Chorizo): Chorizo hamburgery z Manchego i Paprika Slaw dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dodaj chorizo do heavy-bottomed 10-calowa patelnia non-stick i gotować na średnim ogniu, często mieszając, aż chorizo jest pokruszony i gotowane przez.
Przenieś do wyłożonej ręcznikiem papierowym talerza, aby osuszyć i zarezerwować. Wytrzyj patelnię ręcznikiem papierowym.
Dodaj chorizo, rukolę, cotija i ser cheddar do średniej miski i wrzuć do połączenia.
Rozłóż połowę mieszanki na pół jednej tortilli, pozostawiając 1/2-calową granicę wokół krawędzi. Złóż tortillę na pół i mocno dociśnij. Powtórz z pozostałą tortillą.
Dodaj 1 łyżka oleju do teraz-pusta patelnia i powrót do średnio-wysokiej ciepła i ciepła, aż migotanie, o 1 minutę.
Dodaj obie tortille do patelni.
Wierzch tortilli posmarować pozostałą łyżką oleju i doprawić solą. Gotować, aż pierwsza strona jest chrupiące i złoty kolor, o 3 protokół. Używając szpatułki, ostrożnie odwróć tortille. Doprawić wierzch solą. Gotować, aż druga strona jest chrupiące, o 3 minuty dłużej.
Przenieść do deski do krojenia i pozostawić na 1 minutę.
Pokroić w kliny i podawać natychmiast z pico de gallo lub guacamole.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. The Willamette Valley Vineyards Whole Cluster rosé of Pinot Noir z oceną 4.5 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir]()
Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir
Jasny róż w Kolorze z aromatami soczystej truskawki, wiśni, tropikalnego liczi i kremu waniliowego, arbuza, truskawek i śmietany, czerwonej wiśni i wiciokrzewu. Wytrawne o średnim ciele, okrągłym odczuciu w ustach i żywych smakach nektaryny, brzoskwini, wiciokrzewu i mineralności. Orzeźwiająca kwasowość tworzy żywe i czyste wykończenie.To różowe wino jest wszechstronnym winem do sparowania z jedzeniem, ponieważ może sprostać złożonym kuchniom, ale jest wygodne w przypadku prostych sałatek i sezonowych warzyw. Ciesz się suwakami z łososia, tuńczykiem ahi, curry warzywne, bruschettą, balsamicznymi kabobami z kurczaka, płaskimi chlebami opalanymi drewnem, sałatkami niçoise, serami i deskami do wędlin. Podawać schłodzone.