Tagliolini z bakłażanem i miętą
Tagliolini z bakłażanem i miętą może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 138 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje 86 centów za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory, sól i pieprz, miętę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Przynosi je Wam Jedzenie i wino. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 17%, co jest raczej złe. Spróbuj Tagliolini z czerwonym kawiorem, Tagliolini Cytrynowe, oraz Tagliolini al cacao cacio e pepe dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, gotować tagliolini aż al dente.
Tymczasem na dużej, głębokiej patelni rozgrzać oliwę z oliwek.
Dodać szalotkę i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż zmiękną, o 1 minutę.
Dodaj kawałki bakłażana w równej warstwie i gotować bez przeszkód, aż zbrązowieje na dole, o 1 minutę. Gotować, mieszając kilka razy, do miękkości, o 2 minuty dłużej.
Dodać bulion warzywny i gotować na wolnym ogniu przez 1 minutę.
Dodać pomidory i miętę, doprawić solą i pieprzem i gotować na małym ogniu przez 4 minuty.
Odcedzić tagliolini, rezerwując 1 szklankę wody do gotowania.
Dodaj makaron na patelni wraz z masłem i 1/4 szklanki sera Romano i wrzucić dobrze.
Dodać wystarczającą ilość wody do gotowania makaronu, aby zwilżyć makaron, a następnie doprawić solą i pieprzem.
Makaron przełożyć do miseczek i podawać z dodatkowym serem Romano.