Tagliatelle z wątróbkami drobiowymi i truflą: Tajarin Albese
Tagliatelle z wątróbkami drobiowymi i truflą: Tajarin Albese zajmuje od początku do końca około 35 minut . Z tego przepisu wychodzą 4 porcje zawierające 754 kalorie , 34 g białka i 33 g tłuszczu każda. Za 2,07 USD za porcję ten przepis pokrywa 46% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Ten przepis z Foodnetwork wymaga cebuli, czerwonego wina, soli i pietruszki płaskolistnej. Świetnie sprawdza się jako dość tanie danie główne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 82% wyniku , co jest spektakularne. Podobne przepisy to Tagliatelle z pikantną kiełbasą, cukinią i petit pois , Tagliatelle bazyliowe z sałatką z pieczonej czerwonej papryki i Domowe tagliatelle z Ragu z dzika .
Instrukcje
Przygotowane ciasto na makaron podzielić na 3 kulki jednakowej wielkości.
Rozwałkuj każdą kulkę na najcieńszą część na maszynie do zwijania makaronu. Następnie za pomocą maszyny lub ostrego noża pokrój każdy arkusz makaronu na wstążki o grubości 1/3 cala.
Umieść wstążki na blasze posypanej mąką i przykryj tacę czystą, wilgotną ściereczką do czasu, aż będą gotowe do ugotowania.
Zagotuj 6 litrów wody i dodaj 2 łyżki soli.
W rondlu o średnicy od 12 do 14 cali podgrzej oliwę z oliwek na średnim ogniu, aż będzie gorąca, ale nie dymiąca.
Dodaj cebulę i gotuj na średnim ogniu, aż będzie miękka i przezroczysta, około 5 minut.
W międzyczasie dodaj wątróbki drobiowe na patelnię i kontynuuj smażenie, aż wątróbki lekko się zarumienią ze wszystkich stron, jeszcze około 5 minut.
Dodaj wino i kontynuuj gotowanie na średnim ogniu, aż wino odparuje. Kontynuuj gotowanie na średnim ogniu przez kolejne 10 minut.
Dodaj makaron do wrzącej wody i gotuj do miękkości, ale al dente, około 5 do 6 minut.
Odcedź makaron, zachowując 1/2 szklanki wody z gotowania i dodaj makaron na patelnię z wątróbkami drobiowymi.
Dodać natkę pietruszki i smażyć na dużym ogniu do połączenia. Doprawić solą i pieprzem.
Podawaj makaron w 4 ogrzanych miseczkach, każdą posypaną obfitymi wiórkami truflowymi i tartym Parmigiano do smaku.
Przesiej razem, a następnie usyp 2 1/4 szklanki mąki i szczyptę soli na środku dużej drewnianej deski do krojenia. W środku mąki zrób wgłębienie i wlej żółtka. Za pomocą widelca ubij żółtka i zacznij dodawać mąkę, zaczynając od wewnętrznego brzegu dołka.
Poszerzając zagłębienie, kontynuuj wypychanie mąki z podstawy kopca, aby zachować kształt zagłębienia. Ciasto będzie zwarte po dodaniu połowy mąki.
Zacznij wyrabiać ciasto obiema rękami, używając dłoni. Wyrabiać około 5-6 minut, w razie potrzeby dodając resztę mąki do uzyskania zwartej masy. Gdy masa będzie już zwarta, zdejmij ciasto z stolnicy, zeskrob i usuń resztki. Lekko posyp deskę mąką i kontynuuj ugniatanie przez kolejne sześć minut. Ciasto powinno być elastyczne i lekko klejące. Ciasto zawiń w folię i odstaw na 30 minut w temperaturze pokojowej.
Zwiń lub uformuj według uznania.