Tagliatelle z krewetkami skalnymi, kukurydzą i Burst Cherry Tomatoes

Tagliatelle z krewetkami skalnymi, kukurydzą i Burst Cherry Tomatoes może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 650 kalorii, 41g białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 5,37 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka oliwy z oliwek, rosół z kurczaka, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Tagliatelle z boczkiem, pomidorkami koktajlowymi i rukolą, Tagliatelle z kukurydzą i pomidorkami koktajlowymi, oraz Letni makaron z pomidorami koktajlowymi, kukurydzą i masłem Miso.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej grill lub brojlery. Grill lub smażyć kukurydzę, aż będzie ciemnobrązowy ze wszystkich stron.
Odetnij ziarna z kolby i zapas. Po usunięciu ziaren z kolby, poprowadź nóż wzdłuż kolby, aby uzyskać resztki ziaren. Rezerwa.
Zalać duży szeroki garnek, na średnim ogniu, z oliwą z oliwek. Wrzucić czosnek i pokruszony czerwony pieprz. Kiedy czosnek staje się złoty i jest bardzo aromatyczny, usuń go z patelni i wyrzuć. Wrzucić pomidory koktajlowe i zwinąć je w oleju.
Dodać 1 szklankę wywaru i doprawić solą. Zmniejszyć ogień do średniej i niech pomidory gotować, aż zaczną pękać i wydzielają swoje soki. Zajmie to około 8 do 10 minut.
Doprowadzić duży garnek dobrze osolonej wody do wrzenia na średnim ogniu.
Dodać ziarna kukurydzy do garnka z pomidorami. Wymieszać, aby połączyć i dodać 1/2 szklanki wywaru, jeśli poziom cieczy jest bardzo niski.
Wrzuć makaron do wrzącej wody i gotuj przez 2 do 3 minut, lub dłużej, jeśli używasz suszonego makaronu. Wrzucić krewetki do garnka z pomidorami i mieszać do połączenia.
Odcedzić makaron z wody do gotowania, rezerwując 1/2 szklanki wody, i od razu wrzucić do garnka z mieszaniną pomidorową.
Dodać 1/2 szklanki wody do gotowania makaronu, w razie potrzeby. Wrzucić energicznie do połączenia.
Zdjąć z ognia i dać mżawkę wysokiej jakości oleju wykończeniowego i posypać startym parmezanem.
Przełożyć do miski lub półmiska i podawać natychmiast.