Tagliatelle z kasztanami, pancettą i szałwią

Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Tagliatelle z kasztanami, Pancetta, i szałwia spróbować. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.72 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 406 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz oliwę z oliwek, masło, pietruszkę z płaskim liściem i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pancetta-szałwia Indyk z sosem Pancetta-szałwia, Przepis na pasternak i Pancetta Tagliatelle (z parmezanem i masłem), oraz Brukselka Z Pancettanem I Kasztanami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować pancetta w oleju w 12-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanym ogniu, często mieszając, aż zacznie brązowieć, 3 do 4 protokół.
Dodać cebulę i gotować, często mieszając, aż zacznie brązowieć, 2 do 3 protokół.
Dodać czosnek i 1 łyżkę szałwii i gotować, mieszając, 1 minutę. Wymieszać kasztany i zdjąć z ognia.
Makaron ugotować w 6-do 8-litrowym garnku wrzącej osolonej wody zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Rezerwa 1 1/2 szklanki wody do gotowania, następnie spuścić makaron w durszlaku i dodać do mieszaniny pancetta na patelni.
Dodać 1 szklankę zarezerwowanej wody do gotowania wraz z serem i masłem i gotować, podrzucając stale, na dużym ogniu, aż makaron jest dobrze pokryte (dodać więcej zarezerwowanej wody, jeśli to konieczne), o 1 minutę.
Dodać sól i pieprz do smaku i podawać posypane natką pietruszki i pozostałą łyżką szałwii.