Tagliatelle z boczkiem, Burst pomidorkami koktajlowymi i rukolą
Tagliatelle z boczkiem, Burst pomidorkami koktajlowymi i Rukolanem to danie główne, które serwuje 6. Jedna porcja zawiera 796 kalorii, 19g białka, oraz 51g tłuszczu. Za $1.99 za porcję, ten przepis okładki 23% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 3 powie, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i podnieś pomidory koktajlowe, oliwę z oliwek, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 57%, co jest całkiem niezłe. Spróbuj Kremowa spiralna brukiew z pękniętymi pomidorkami koktajlowymi, Grecka Patelnia do makaronu z pękniętymi pomidorkami koktajlowymi, oraz Makaron z Burst pomidorkami koktajlowymi, Burratanem i bazylią dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Posmaruj dużą szeroką patelnię oliwą z oliwek. Wrzuć boczek, czosnek i czerwoną paprykę; doprowadzić do średniego ognia. Kiedy czosnek zmieni kolor na złoty i będzie bardzo aromatyczny, 2 do 3 minut wyjmij go z patelni i porzuć-spełnił swoje przeznaczenie czosnku.
Dodaj pomidorki koktajlowe na patelnię i zwiń je, aż się pokryją.
Dodaj 1 szklankę wywaru, dopraw solą, zmniejsz ogień do średniego i gotuj pomidory, aż zaczną pękać, 8 do 10 minut.
Zagotuj duży garnek dobrze osolonej wody. Wrzuć makaron do wrzącej wody i gotuj przez 2 do 3 minut, aż będzie miękki, ale ząbkowany.
Odcedź makaron i dodaj go do warzyw wraz z około 1/2 szklanki zarezerwowanej wody do gotowania; energicznie wymieszaj, aby połączyć.
Zdejmij patelnię z ognia, Wrzuć rukolę, skrop dużym tłustym olejem wykończeniowym i posyp Parmigiano.
Połóż mąkę uniwersalną na czystej, suchej powierzchni roboczej. Zrób dziurę (nazywa się to również studnią) w środku stosu mąki o szerokości około 8 cali (większy jest tutaj zdecydowanie lepszy). Wbij wszystkie jajka i żółtko do otworu i dodaj oliwę z oliwek, wodę i sól.
Widelcem ubij jajka razem z oliwą, wodą i solą. Używając widelca, zacznij dodawać mąkę do mieszanki jajecznej; uważaj, aby nie złamać boków studni, bo mieszanka jajeczna spłynie po całej desce i będziesz miał duży bałagan! Nie martw się też o grudki. Kiedy do mieszanki jajecznej zostanie dodana wystarczająca ilość mąki, aby nie spłynęła po całym miejscu, gdy boki studni są złamane, zacznij używać rąk, aby naprawdę wszystko dobrze połączyć. Jeśli mieszanina jest ciasna i sucha, zmocz ręce i zacznij ugniatać mokrymi rękami. Kiedy mieszanina naprawdę połączy się w jednorodną mieszankę, możesz zacząć ugniatać.
Podczas wyrabiania bardzo ważne jest, aby włożyć do niego ciężar ciała, nałożyć ciasto, aby naprawdę je rozciągnąć i nie rozerwać ciasta. Używając pięt dłoni, rozwałkuj ciasto, aby uzyskać bardzo gładkie, elastyczne ciasto. Po zakończeniu ciasto powinno wyglądać bardzo gładko i być prawie aksamitne. Ugniatanie trwa zwykle od 8 do 10 minut dla doświadczonego ugniatacza i od 10 do 15 dla niedoświadczonego ugniatacza. Umieść w nim ciężar ciała, musisz ugniatać! To tutaj powstaje idealna, ząbkowa konsystencja makaronu. Wejdź tam i baw się dobrze!
Gdy makaron zostanie zagnieciony do idealnej konsystencji, zawiń go w folię i odstaw na co najmniej 1 godzinę. W przypadku natychmiastowego użycia nie przechowywać w lodówce.
Zroluj i pokrój makaron na pożądany kształt. Jak gładka i elastyczna!