Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Tagliatelle al Ragu. Jedna porcja zawiera 1915 kalorii, 89g białka, oraz 122g tłuszczu. Na 6,57 zł za porcję, ten przepis okładki 56% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz mieloną wołowinę, seler, pastę pomidorową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Tagliatelle al Sugo di Funghi (Tagliatelle z grzybowym Ragu), Tagliatelle z kaczką Ragù, oraz Tagliatelle z warzywnym ragu.
Instrukcje
1
W dużym holenderskim piekarniku lub rondlu dodaj oliwę z oliwek i masło i podgrzej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście Pietruszki
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Dodaj cebulę, seler i marchew i gotuj, aż będzie bardzo miękka i zacznie karmelizować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
3
Wymieszać wszystkie mięso.
4
Dodać mięso do patelni i zacząć brązowieć. Kiedy mięso zaczyna zmieniać kolor i uwalniać własne płyny, dodaj mleko. Gotować, aż mleko prawie całkowicie odparuje. powinno być wilgotne na brzegach mięsa, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Dodaj wino.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
6
Dodać koncentrat pomidorowy i dobrze wymieszać. Przynieś na wolnym ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować przez 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
7
Rozwałkuj ciasto makaronowe do najcieńszego ustawienia na maszynie do makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Makaronowe
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do Makaronu
8
Pokrój w paski o szerokości 4 cali i długości 8 cali. Zaczynając od strony 4-calowej, luźno zwijamy makaron w rurkę o długości około 4 cali i szerokości 2 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
9
Wytnij otwartą stronę na paski o szerokości 1/4 cala. Rozwiń makaron i umieść w małych wiązkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
10
Doprowadzić 6 ćwiartek wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny
11
Dodać sól do wody i powrócić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
12
Dodaj tagliatelle i gotować przez 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tagliatelle
13
Odcedzić tagliatelle i dodać do sosu bolognese. Cienkie z odrobiną wody z makaronu, jeśli to konieczne. Rzuć przez 1 minutę. Natychmiast podawać w ciepłych miseczkach z makaronem. Top ze świeżo startym Parmigiano-Reggiano.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bolognese
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Tagliatelle
Parmigiano Reggiano
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
14
Kopiec 3 1/2 szklanki mąki w środku dużej drewnianej deski do krojenia. Zrobić dobrze w środku mąki i dodać jajka i oliwę z oliwek. Za pomocą widelca ubijaj jajka i olej i zacznij włączać mąkę, zaczynając od wewnętrznej krawędzi studni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Śliwki Duszone Lub Inne Owoce
Olej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
15
W miarę poszerzania studni, wypychaj mąkę z podstawy Kopca, aby zachować kształt studni. Ciasto zbierze się, gdy połowa mąki zostanie włączona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Śliwki Duszone Lub Inne Owoce
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
16
Zacznij ugniatać ciasto obiema rękami, używając dłoni. Gdy masz spójną masę, usuń ciasto z planszy i zeskrobać i wyrzucić resztki bitów. Lekko przełożyć płytę i kontynuować ugniatanie przez 6 minut. Ciasto powinno być elastyczne i trochę lepkie. Zawiń ciasto w plastik i pozostaw na 30 minut w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
17
Rolka lub kształt według potrzeb.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym