Tagine z warzyw korzeniowych z soczewicą

Tagine z warzyw korzeniowych z soczewicą
Tagine warzyw korzeniowych z soczewicą jest wegańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 343 kalorie, 13g białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 1,31 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka rzepy, moreli, mielonego ziela angielskiego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać zmielony cynamon, można śledzić to danie główne z Cynamonowe Twisty jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Tagine z warzyw korzeniowych i kalafiora z jogurtem Pietruszkowym, Bezmięsny poniedziałek: Tagine z warzywami korzeniowymi z kapustą, oraz Zupa jarzynowa z soczewicą i Gruyère.

Instrukcje

1
Aby przygotować mieszankę przypraw, połącz pierwsze 9 składników.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z InstrukcjąDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją
2
Aby przygotować tagine, rozgrzać olej w holenderskim piecu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
Tajine PotTajine Pot
3
Dodać kapustę i kolejne 8 składników (kapusta przez imbir); gotować 3 minuty, często mieszając. Wymieszać mieszankę przypraw; gotować 1 minutę, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z InstrukcjąDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
4
Dodać skórkę, bulion i pomidory; doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
5
Zmniejszyć ogień; dusić, odkryte, 40 minut lub do soczewicy są miękkie. Wymieszać z sokiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
6
Podawać na kuskusie.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii

Składniki

0Batoniki toffi Heathz zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)4111 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.pomidory pokrojone w kostkę, nieduszonepomidory pokrojone w kostkę, nieduszone2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(1 cal grubości) plastry marchwi(1 cal grubości) plastry marchwi1Średnia żółta cebula, posiekanakuskus gotowany na gorącokuskus gotowany na gorąco0Batoniki toffi HeathBiała cebula, pokrojona w kostkęBiała cebula, pokrojona w kostkę1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekane suszone moreleposiekane suszone morele2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesoczewica suszonasoczewica suszona12 łyżeczki czosnku w proszkumielony obrany świeży imbirmielony obrany świeży imbir7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana zielona kapustaposiekana zielona kapusta0Batoniki toffi Heathziele angielskie mieloneziele angielskie mielone0Batoniki toffi Heathcynamon mielonycynamon mielony1Batoniki toffi Heathkminek mielonykminek mielony0Batoniki toffi Heathpieprz czerwony mielonypieprz czerwony mielony0Batoniki toffi Heathmielona kurkumamielona kurkuma12 łyżeczki czosnku w proszkuświeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny2Batoniki toffi Heathotarta Skórka z cytrynyotarta Skórka z cytryny12 łyżeczki czosnku w proszku3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegrubo posiekana cebulagrubo posiekana cebula1Batoniki toffi Heathuncje płynu świeżej wodyuncje płynu świeżej wody2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwePlastry pasternaku (1 cal grubości) Plastry pasternaku (1 cal grubości)1Batoniki toffi Heathsól do obramowania szkłasól do obramowania szkła4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(1-cal) kostki obrane słodki ziemniak (około 12 uncji)(1-cal) kostki obrane słodki ziemniak (około 12 uncji)2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(1 cal) kostka obrana rzepa(1 cal) kostka obrana rzepa8221 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.1/2 szklanki orzeszków piniowych, prażonych1/2 szklanki orzeszków piniowych, prażonych
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia71
Magazyn