Tagine warzyw korzeniowych z soczewicą jest wegańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 343 kalorie, 13g białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 1,31 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka rzepy, moreli, mielonego ziela angielskiego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać zmielony cynamon, można śledzić to danie główne z Cynamonowe Twisty jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Tagine z warzyw korzeniowych i kalafiora z jogurtem Pietruszkowym, Bezmięsny poniedziałek: Tagine z warzywami korzeniowymi z kapustą, oraz Zupa jarzynowa z soczewicą i Gruyère.
Instrukcje
1
Aby przygotować mieszankę przypraw, połącz pierwsze 9 składników.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją
2
Aby przygotować tagine, rozgrzać olej w holenderskim piecu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
Tajine Pot
3
Dodać kapustę i kolejne 8 składników (kapusta przez imbir); gotować 3 minuty, często mieszając. Wymieszać mieszankę przypraw; gotować 1 minutę, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
4
Dodać skórkę, bulion i pomidory; doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
5
Zmniejszyć ogień; dusić, odkryte, 40 minut lub do soczewicy są miękkie. Wymieszać z sokiem.